2019: een jaar van dankbaarheid en waarderen

2019: een jaar van dankbaarheid en waarderen

Ooh 2019… Gisteren zou er een blog online komen over mijn voornemens voor 2019 en een terugblik op het afgelopen jaar. Hoe chaotisch, maar mooi 2018 is geweest. Over hoe 2018 het jaar was waarin ik ontzettend actief was op Instagram en welke ervaringen dit met zich meebracht. Maar ook over hoe ik merkte niet lekker in mijn vel te zitten met mijn persoonlijke blog en dit hele concept had veranderd.

Overlijden Feis

Eigenlijk zou de blog waarschijnlijk iets zijn in de richting van: ooh dit zijn alle geweldige dingen die ik gepland heb voor het komende jaar. Gisterenochtend werd ik wakker met een flinke kater, want we hebben een geweldige jaarwisseling gehad waarin te veel hebben gedronken. Maar de kater werd ineens gigantisch nadat ik het bericht binnen kreeg dat Feis was overleden. Velen kennen Feis als rapper. Hij heeft zo ontzettend veel mensen geraakt met zijn muziek.

Ik ken Feis als een van de beste vrienden van Ilayda’s vader. Opgegroeid in dezelfde straten zijn zij jeugdvrienden. Feis en Bilal (zijn broertje) zijn jongens die bij ons over de vloer kwamen. Jongens waar we mee hebben geproost en gerouwd. Met Bilal had ik een betere “band”. Nadat Nelson en ik uit elkaar gingen, kwam ik Bilal nog tegen. Hij vond het nodig om duidelijk te maken dat hij altijd klaar zou staan voor ons. Dit is typisch voor hem. Hij staat altijd klaar voor anderen en kan totaal niet tegen onrechtvaardigheid. Het breekt mijn hart wetende dat dit waarschijnlijk ook de reden is geweest voor dit onnodige geweld.

2019: een jaar van dankbaarheid en waarderen

Dus nee; even geen goede voornemens. Geen grootste geweldige plannen die ik heb voor het komende jaar. Want al die dingen zijn eigenlijk niet belangrijk. Wat belangrijk is, is liefde.  De mensen om je heen en wat je achterlaat. Door Instagram ben ik me het afgelopen jaar goed bewust geworden van een ding: de onderlinge strijd. Het onnodig met elkaar concurreren en gemeen tegen elkaar zijn. Als ik een tip kan geven hierover, dan is het waarschijnlijk: Wees goed voor elkaar. Wees aardig en help anderen (zonder er iets voor terug te vragen). Het kost je echt minder moeite dan je denkt. Geef je kleine een extra knuffel en wees gewoon dankbaar voor alles wat je hebt. Dat zijn tenminste mijn voornemens.

2018 is een goed jaar voor mij geweest waarin ik mezelf meer heb ontwikkeld, ik ben dankbaar voor alles. En hoewel 2019 begon met een nachtmerrie hoop ik dat de rest van het jaar weer net zo positief zal zijn. Ik was bij lange na niet zo close met Feis als anderen. De mensen die hij raakte met zijn muziek, zijn familie en vrienden. Zelfs na de pijn van Deniz, kan ik me niet voorstellen in welke pijn zijn familie nu moet zijn. Ik wens hun, heel West en iedereen heel veel sterkte toe.

 

Xx Ela

 

2019: een jaar van dankbaarheid en waarderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Productcategorieën:
Berichtcategorieën: