Afvallen met MijnWW: Weight Watchers heruitgevonden!

Afvallen met MijnWW Weight Watchers heruitgevonden - blogcover

Weg met die zwangerschapskilo’s! Nu Ilayda bijna 3 jaar is, mag dat ook wel! Maar om eerlijk te zijn is mijn gewicht altijd sinds mijn tienerjaren een ding geweest. Ik heb nooit extreme overgewicht gehad maar altijd die paar kilootjes die er wel vanaf mochten. Sporten is oprecht niet mijn ding, meestal verloor ik de kilo’s in stressvolle momenten. Wanneer het dan weer goed ging, at ik ook meer en wat hou ik toch van lekker eten.

Net nadat ik was bevallen van Ilayda werd ik 30 jaar en ik merk gewoon dat ik mijn stofwisseling toch net iets langzamer werkt. Voordat ik zwanger werd was ik een hele lange tijd 65 kilo, een gewicht wat niet bijzonder slank is voor iemand van 1,63 meter maar voor mij perfect. Een gewicht waar ik heel tevreden over ben. Ik heb er vrij weinig aan gedaan en hoopte er eigenlijk op dat dit vanzelf wel weer richting die 65 kilo zou gaan maar ik bleef hangen op 70,4 kg. Maar ook precies 70,4 en eigenlijk had ik een beetje geaccepteerd dat dit niet zou veranderen.

Afgelopen zomer heb ik een amandeloperatie gehad en tijdens het herstellen ervan vlogen de kilo’s er vanaf. Wat eigenlijk heel logisch is, want eten ging echt niet! Toen ik eenmaal wel kon eten, kwamen ze natuurlijk weer erbij. Dat was het moment dat ik wist dat ik het zelf kon veranderen, mits ik er zelf moeite voor zou doen.

In oktober begon ik met de producten van WW, het nieuwe Weight Watchers. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tussendoortjes die je normaal gesproken bij de supermarkt haalt. Met een groot verschil: de WW producten zijn een stuk gezonder en minder mega caloriebommen. Dit werkte prima maar wat ik zelf merkte, is dat ik behoefte had aan een nieuw ritme/eetpatroon. Zo begon ik aan het nieuwe programma van WW. Deze is verdeeld in drie delen: Groen, Blauw en Paars. Naar aanleiding van een vragenlijst waarin je aangeeft wat je doelen zijn, hoe consequent je bent en verdere wensen word je ingedeeld in een van deze drie kleuren. Het grootste verschil zit hem in de Smart Points en Zero Points. Maar die zal ik eerst even uitleggen:

Traditionele diëten werken op basis van calorieën, waar ik dus totaal geen fan van ben. MijnWW werkt op basis van punten. Je dieet is op basis van Smart Points. Ik mag er bijvoorbeeld 23 Smart Points op een dag. Een McFlurry Lion van de McDonalds is ook 23 punten. Nu zou je kunnen zeggen: is dat dan het enige wat je die dag mag eten!?! Maar nee, naast Smart Points heb je ook nog een hele lijst aan Zero Points. Dit zijn producten die je “vrij” kunt eten. Hierin staan bij mij veel groente en fruit maar ook vis, kip en zuivel. De combinatie van Smart Points en Zero Points maakt dan zo jouw dieet.

Dit is overigens verschillend per kleur. Iedereen heeft een uniek aantal aan Smart Points maar afhankelijk van hoe jouw levenstijl is, past jouw dieet in een van deze drie kleuren:

Blauw: iets strenger dieet, waarschijnlijk wel het snelste resultaat

Groen: veel vrijheid, ruime keuze aan Zero Points maar koolhydraat arm

Paars: de Zero Points bevatten items zoals aardappelen en volkoren pasta. Ideaal voor de koolhydraat liefhebbers.

Wanneer je aangemeld bent voor het Digital abonnement, heb je toegang tot de MijnWW app. Eigenlijk is dit je afval bijbel. Hierin vul je een korte vragenlijst in en op basis van je antwoorden, wordt je kleur bepaald. Ook worden het aantal punten per dag bepaald. Je kunt in de app iedere maaltijd registreren en zo kun je binnen je punten blijven. Daarnaast heb je een duidelijke overzicht van de Zero point producten en staan er handige recepten. Wat deze app zo bijzonder maakt is dat je ook handige artikelen kunt lezen die je echt helpen met het veranderen van je eetpatroon. Een “dieet” werkt voor mijn gevoel namelijk niet maar je eetpatroon of levensstijl veranderen wel. De app heeft ook de optie om in contact te komen met anderen. Er zijn groepen waar je je kunt aanmelden zodat je steun krijgt van anderen die hetzelfde meemaken.

Inmiddels gebruik ik de mijnWW app nu sinds eind November en de eerste kilo’s vlogen eraf. Maar toen begonnen de kerstdiners en borrels en ging het natuurlijk helemaal mis! Eigen schuld want ik hield de app niet bij en at veelste veel. Direct na de feestdagen ging ik weer aan de slag. Gewoon terug in mijn normale routine en ja hoor! Ik sta weer op 68 kilo😊 Dit is echt mijlpaal voor mij want precies net voor de zwangerschap was dit mijn gewicht! Mijn ideale gewicht is echter 65 kilo dus we bikkelen nog even door! Wat ik tot nu toe vooral heb gemerkt is dat ik helemaal geen ritme/routine heb. Ik snack ontzettend veel en eet vooral de restjes van Ilayda. Ik heb al eerder met Cindy gesproken van @otis_oh en zij gaf me aan dat ze vooral heel succesvol was met afvallen door gebruik te maken van weekmenu’s. Deze kun je ook heel makkelijk terugvinden in mijnWW. Ik ga gelijk een stapje verder en ga een maand maaltijden preppen! Naast dat ik denk dat dit mij ontzettend tijd gaat besparen, hoop ik hierdoor beter in een routine te komen. Uiteraard hou ik jullie hier ook hiervan op de hoogte😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Productcategorieën:
Berichtcategorieën: