Black and Decker steelstofzuiger: van 2 keer per week naar 2 keer per dag zuigen!

Black and Decker steelstofzuiger: van 2 keer per week naar 2 keer per dag zuigen!

Ik wilde al een lange tijd een steelstofzuiger. Het leek mij gewoon veel handiger. Mijn oude stofzuiger werd namelijk altijd opgeborgen in onze trapkast. Deze uit de kast halen en de stekker in het stopcontact steken was al een klus die een paar minuten duurde. Je begrijpt dat ik maar 2 keer per week deed stofzuigen. Geloof mij met een peuter en twee katten in huis is 2x per week bij lange na niet genoeg.

Mijn grootste bezwaar voor een steelstofzuiger is altijd geweest dat je geen stofzuigerzak meer hebt. Ik heb weleens bij anderen gestofzuigd met een normale stofzuiger zonder stofzuigerzak en op de een of andere manier was de zuigkracht altijd een teleurstelling.

Aan de slag met de nieuwe Black and Decker Powerseries steelstofzuiger

Deze maand heeft Black and Decker de Powerseries Extreme Pet steelstofzuigers uitgebracht en ik mocht ze testen. Dus laten we gelijk beginnen.

Het fijne van deze steelstofzuiger is dat hij vrij eenvoudig (plug & play) is en daarom heel makkelijk in gebruik is. In de doos zit de steelstofzuiger , twee hulpstukken met houder zodat je deze aan de stofzuiger kunt bevestigen, een accu met oplader en houder voor aan de muur. Hierdoor hoef je de accu niet apart op te laden maar kun je de steelstofzuiger gewoon ophangen na gebruik en laadt hij tegelijkertijd op.

Van een normale stofzuiger naar een steelstofzuiger merk je een ding direct op. Hij voelt een stuk zwaarder in de hand. Dit went overigens heel snel (viel mij binnen een week niet meer op). Moet ik er wel bij vermelden dat de Black and Decker Stick Vac met 3,15 kg een van de lichtere steelstofzuigers is die momenteel te verkrijgen zijn. Deze kunnen namelijk oplopen tot 7 kilo!

Op de stofzuiger heb je een aan/uit knop, een knop voor drie standen: laag naar hoog, een knop voor de “turbostand” (deze activeert de zuigkop, maar daar zo meer over). Zoals ik al zei: eenvoudig en makkelijk in gebruik. Daarnaast wordt er ook aangegeven door middel van drie standen hoelang je accu nog meegaat.

Dan hebben we nog een onderdeel van de steelstofzuiger waar we het nog niet over hebben gehad: de stofbak. Het allerleukste hiervan vind ik dat het zo makkelijk gaat. Je klikt het makkelijk van de stofzuiger af en met een druk op een knop leeg je hem! De stofbak heeft nog een extra functie: door de kop te roteren haal je al het stof uit de filter. Bizar hoeveel daar uitkomt! Een keer per maand dien je de filter te wassen (hij moet 24 uur drogen) en zelfs dat heb ik geprobeerd: werkt prima.

De roterende zuigkop / vloerborstel is voorzien van wit licht. In het begin denk je hmm, hoefde er niet perse op maar eenmaal in gebruik kun je echt niet meer zonder! Of het nou op een lichte of donkere vloer is, avond of gewoon overdag, het maakt niet uit! Je ziet door de verlichting allerlei kleine dingetjes die je normaal niet ziet, i love it! De verlichting gaat overigens alleen aan in de “turbostand” en precies dan roteert ook de vloerborstel. Precies dit maakt het ideaal voor een gezin met huisdieren, perfect voor haren namelijk.

De steelstofzuiger wordt geleverd met twee hulpstukken en is heel simpel in gebruik. Met een tover je de stofzuiger om in een kruimeldief. Op zich niet zo heel spannend en volgens mij wel vaker meegeleverd bij een draadloze steelstofzuiger. Van de tweede hulpstuk werd ik echter vrolijker! Hij heeft een soort siliconen kam erover heen en echt waar: wat dit ding aan kattenhaar verwijderd van bekleding is echt niet normaal. Willem, onze rode kater ligt altijd op een van de eetkamerstoelen. Deze heeft normale bekleding en je ziet eigenlijk niet eens al die kattenharen. Totdat ik hem gezogen had en ineens schrok van de inhoud. De stofbak zat helemaal vol met kattenharen.

Oke, nou heb ik eigenlijk wel de complete stofzuiger besproken. Ik vind het vooral heel fijn dat je hem snel erbij pakt. Ik zag altijd tegenop stofzuigen en doe nu zeker een keer per dag stofzuigen en daarnaast ook een aantal keer bepaalde plekken even zuigen (zoals na het eten). Mijn beneden verdieping is ongeveer 35m2 en met een volle accu (op de hoogste stand!) kan ik deze zeker twee keer volledig schoonmaken. Zet je nou de turbo stand uit, of zuig je op een lagere stand dan gaat hij ook langer mee. Bij bol.com (direct linkje)kun je hem nu bestellen met gratis accu. Dan heb je nooit accu problemen.

Volgens de productspecificaties zuigt hij heel goed op gladde vloeren (zoals laminaat bij mij) en laagpolige kleden. Maar ik heb in Ilayda’s kamer natuurlijk een half hoogpolig kleed van Lorena Canals. Ik vind hij daar ook heel goed op zuigt. Ja, dat moet ik wel eerlijk toegeven. Ik ben oprecht fan juist vanwege die zuigkracht! Ik verwachte een veredelde kruimeldief maar dit is absoluut een volwaardige stofzuiger. Mijn oude stofzuiger heb ik zelfs al weggedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Productcategorieën:
Berichtcategorieën: