Bobo Choses: To make a garden SS19

Bobo Choses: To make a garden SS19

Bobo Choses: To make a garden..  Ooh Bobo.. Voordat ik moeder werd, had ik natuurlijk een bepaald beeld bij hoe mijn kinderen eruit zouden zien. Heel simpel, spijkerbroeken en t-shirts. That’s it! Ik vond namelijk dat kinderen vooral kinderen moesten blijven. Geen mini me’s, geen tutu’s en prinsessenjurken, maar kids die lekker buiten spelen en vies worden. En ik vond dat spijkerbroeken en t-shirts daar perfect bij hoorde. Maar dan word je ineens moeder en gebruik je #twinningiswinning en koop je fashionable tutu’s omdat ze zooo schattig zijn. Maar toch het idee van “buitenspeelkleding” blijft mijn favoriet. Misschien is daarom dit ook wel mijn favoriete zomercollectie tot nu toe. De lancering van de zomercollectie was afgelopen donderdag de 17e en vandaag nemen we de leukste items  door.

 To make a garden SS19 - studio-mama.nl To make a garden SS19 - studio-mama.nl

Over het merk

Maar even in het kort: Bobo Choses is in 2008 ontstaan in Barcelona. Het idee van de creatieve oprichters is geweest om een merk te ontwikkelen dat uitstraalt hoe een kind zich uit op die prachtige kinderlijke, magische manier. De naam Bobo Choses is een creatieve combinatie van het woord Bobo (voor baby) en Choses (afgeleid van cosas, wat Spaans is voor “dingen”), oftewel Baby Dingen. Dit vertaald ook goed naar hun collecties die niet alleen kleding, maar accessoires, lifestyle en mama producten bevat. Het concept bleek een groot succes toen ze hun eerste collectie lanceerden en nu na tien jaar wordt het merk in meer dan 30 landen verkocht.

Bobo Choses To make a garden SS19 - studio-mama.nl

Bobo Choses: To make a garden

Ik heb het nog niet vermeld, maar Bobo Choses is ook weer een “groen merk”. Duurzaamheid is belangrijk voor ze en dit zie je goed terug door de milieubewuste keuzes die ze maken. Zo maken ze gebruik van gots, produceren ze lokaal en zijn ze betrokken bij het ECAP (European Clothing Action Brand). Een project dat zich richt op het ontwikkelen van kleding zonder overbodig afval. Maar in het bijzonder het verminderen van het totale afval in de gehele productie zodat dit een minimale invloed heeft op het milieu.

Playtime Paris

In de SS19 collectie gaan ze hier zelfs een stapje verder. Toen Bobo Choses voor het eerst de collectie To make a garden presenteerde op het Playtime in Parijs, kon je bij de stand een originele Bobo Choses ansichtkaart aanschaffen waar zaadjes in zaten. Volgens Miss Lemonade vermelde de kaart dat je door enkel de kaart in de grond “te planten” je de toekomst kon belonen met wortels. De basis van To make a garden zit in de liefde voor de lente en verwijst letterlijk naar de bloesemtijd. De kleding is ontworpen met hand geïllustreerde afbeelden die zowel grappig als inspirerend zijn, allemaal verwijzend naar hier.

To make a garden is een bijzonder grote collectie die je niet veel bij merken ziet. Het bevat grotendeels veel warme kleuren zoals rood, roze en oranje.Maar heeft ernaast ook de mooie tegenhangers zoals lichtblauw en turquoise. De prints bevatten veel fruitsoorten zoals de kersenprint die we bij andere merken zien maar ook veel bloemenprints. De illustraties zijn gebaseerd op kinderlijke tekeningen over hun beeld van een tuin. Zoals we van Bobo Choses gewend zijn, valt de kleding wat ruimer zodat de kinderen zich er heerlijk vrij in kunnen bewegen. Deze video geeft heel duidelijk weer waar de collectie voor staat en hoe het eruit ziet:

Onze persoonlijke favorieten:

To make a garden SS19 - studio-mama.nl

 

SS19: Waar te koop

Hoewel het merk in veel landen verkrijgbaar is, blijft het nog steeds een vrij exclusief merk in Nederland. Doordat het nog redelijk onbekend is, wordt vaak niet de complete collectie ingekocht maar een keuze gemaakt van bestsellers. Oftewel de mooiste items die de collectie bevat. Een shop die hier bijzonder goed gevoel voor heeft is absoluut Kidsdepartment. Dit is zeker een van onze favoriete shops waar je al eerder op de blog kennis mee hebt gemaakt (klik hier als je het gemist hebt). Ze hebben een zeer uitgebreide collectie. Hierin zie je naast de bestsellers ook een selectie items die toch net iets meer uitgesproken zijn. Daar maak je mij dus ontzettend blij mee! Ik ben zelf absoluut fan van toch net iets aparte items gecombineerd met basics.

Bobo Choses: To make a garden SS19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Productcategorieën:
Berichtcategorieën: