Corona kilo’s & chaos: MijnWW tot de redding

Corona kilo’s & chaos: MijnWW tot de redding

Laten we even eerlijk zijn: ik kan niet de enige zijn. Het leven van een alleenstaande moeder is zwaar. Ik weet het en ik wist dit van tevoren. Ik klaag hier niet over, beter gezegd: ik voel me nog steeds ontzettend gezegend met mijn huidige situatie. Maar.. ja er is een maar! De afgelopen maanden zijn op zijn zachts gezegd zwaar geweest. Naast de dagelijkse drama van een driejarige, de stress van het virus en hoe het iedereen emotioneel veranderde ,de gezondheidsklachten en het gebrek aan routine. Routine en structuur! Ik heb het de afgelopen maanden niet gehad. Eigenlijk kort samengevat komt het erop neer dat ik de afgelopen weken in een warrige emotionele staat mezelf heb volgevreten met ongezonde snacks die mij een tijdelijke emotionele steun hebben gegeven. Het ironische aan dit verhaal is dat ik a. normaal gesproken geen emotionele eter ben en b. ik begin dit jaar eindelijk mijn streefgewicht had behaald.

Een korte samenvatting: eind vorig jaar ben ik begonnen met WW (Weight Wathers heruitgevonden) en wat ik hier zo geweldig aan vond, waren een paar dingen:

  • Drie verschillende plannen binnen het programma: vervolgens gepersonaliseerd op basis van je situatie.
  • Geen calorieën tellen, maar smartpoints, dagelijkse punten die het allemaal veel makkelijker maakt.
  • De WW app: alles wat betreft je voeding registreren, dagelijkse tips over voeding, beweging & welzijn en een community om elkaar te motiveren, allemaal in een app.

In januari postte ik hierover een blogpost (klik hier om deze te lezen). Na bijna 3 jaar zat ik nog steeds met mijn zwangerschapskilo’s en dit was in eerste instantie de reden om te beginnen. Ik zat toen net over 70 kilo en een gewicht tussen 65 en 68 kilo was het streefgewicht. Niet bijzonder veel maar genoeg voor mij om net iets lekkerder in mijn vel te zitten.

Het ging zo goed, eigenlijk te goed! Geen cheatdays, geen beperkingen maar alles kunnen eten (met mate) en alsnog iedere week gewicht verliezen. Daarnaast vond ik het ontzettend fijn dat het mij structuur en ritme gaf. Ik stopte niet meer zomaar de restjes van mijn peuter in mijn mond maar genoot echt van iedere maaltijd. Vandaar ook de reden om weer te beginnen. Ik heb de structuur en ritme nodig. Ik wil weer genieten van iedere hap die ik neem en ik wil weer voor de spiegel staan zonder dat ik me rot voel.

Inmiddels ben ik alweer een maandje bezig en het gaat zo lekker! Ik weet niet of het “tussen de oren zit” of oprecht zo is maar ik voel me gelijk een stuk fitter! Ik ben energiek en vrolijk en na een hele moeilijke tijd heb ik weer ontzettend zin in de dag wanneer ik smorgens wakker wordt. Ik woog bij start bij 76 kilo!!! (ja dit is zelfs meer dan vorig jaar!) en inmiddels kan ik zeggen dat ik al 3 kilo kwijt ben. Heb jij nou dezelfde “corona” dip en mogen er bij jou ook nog wat kilo’s af dan kan ik zeker weten mijnWW aanbevelen. Wil je gelijk aan de slag? Via deze link krijg je 40% korting op de eerste 4 maanden!

Ik moet over 2 maanden op streefgewicht zitten. Ik ben heel benieuwd of ik die ga halen en voor iedereen die met mij meedoet: ik ben heel benieuwd naar jullie resultaten!

xx Ela

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieƫn: