Drieling baby uitzet: wat heb ik nodig?

Drieling baby uitzet: wat heb ik nodig?

Een drieling baby uitzet, jeetje waar moet ik beginnen. Een drieling opkomst zorgt voor heel veel poespas. Ik wist niet wat mij overkwam toen ik hoorde wat wij allemaal moesten kopen. Het liefst natuurlijk ook nog alles in drievoud. Soms denk je, joh daar is er één toch ook voldoende van? Om vervolgens van je aanstaande kraamverzorgende te horen dat je er écht wel drie van nodig gaat hebben.

Jaja, ik kneep mijn billen dicht: drie baby’s betekent heel veel aanschaffen en laten we het niet hebben over mijn arme portemonnee. Natuurlijk heb ik mijn eigen ideeën over wat ik wel of niet nodig heb. Soms luister ik verstandig en doe ik het allemaal netjes volgens de regeltjes, soms niet.

De baby uitzetlijst voor een drieling: daar komt ie hoor!

Het leek me leuk om jullie een beeld te geven van wat ik nodig zou hebben. Misschien kan ik jullie dan over een tijdje vertellen of ik het ook echt heb gebruikt. Natuurlijk weet iedere mama (uiteindelijk) precies wat er nodig is voor een complete baby uitzet en denkt dit keer drie toch? Zo werkt het blijkbaar toch niet helemaal.

Voor thuis:

Wat je altijd in huis moet hebben, ook als je in het ziekenhuis gaat bevallen (ik dus).

 • 1 maatkan of waterflesje om te spoelen, ja daar gingen mijn gedachte al.. wat moet ik dan precies spoelen!?
 • 1 pak zout om bevallingswas te spoelen
 • 1 digitale rectale koortsthermometer voor de moeder ( jep, ik alweer!)

Dit is pas nodig wanneer we weer thuis zijn. Ben benieuwd wat we hier allemaal mee gaan doen haha!

Drieling baby uitzet: kleding

 • 18 rompertjes
 • 18 truitjes & broekjes of rompertjes
 • 6 kleine mutjes
 • 3 jasjes of vestjes
 • 6 badcapes
 • 6 paar sokken

Het scheelt dat ik inmiddels een lichtelijke shopverslaving voor babykleding heb opgebouwd. Gelukkig hebben wij het bovenstaande al dik in orde! (yeaay!) Het is allemaal zo leuk; die baby kleding zó ontzettend schattig. Je smelt echt helemaal weg. Voorlopig hebben wij wel eventjes genoeg tot maat 68.

 

Drieling baby uitzet: verzorging

 • 3 pakken wegwerpluiers ( ik geloof dat ik er wel 15 van heb, baby’s poepen veel hoorde ik)
 • 36 hydrofiele doeken
 • baby billendoekjes
 • 18 hydrofiele washandjes
 • 18 spuugdoekjes
 • 3 koorts thermometers voor de baby’s
 • Flessen sets
 • Baby Brezza (flesvoeding apparaat)

Wij wilden heel graag een Baby Brezza, natuurlijk puur voor het gemak. Deze machine zet een flesje melk in een handomdraai op de juist temperatuur. Zo makkelijk gaat het, geweldig toch? Ik wil het apparaat in de nacht boven zetten. Wanneer ik dan moet voeden, heb ik lekker rap de flesjes klaar. Ideaal!

Met best veel spullen hebben wij voor gemak gekozen. Het wordt al ingewikkeld genoeg (met een drieling!?!) en daarom maken wij het onszelf graag zo gemakkelijk als mogelijk.

 

Drieling baby uitzet: slapen

 • 3 wiegjes/ledikantjes
 • 3 matrasjes
 • 6 moltons
 • 9 hoekslaken
 • 9 bovenlakens
 • 6 dekentjes
 • 6 kruiken

Die matrasjes vind ik maar een dingetje hoor, iedereen heeft daar zijn of haar mening over. Van “je moet een Aerosleep matras kopen” tot “je kunt prima een tweedehands matrasje gebruiken”. Zoveel verschillende verhalen met verschillende belevingen dat ik er helemaal nerveus van word. Om eerlijk te zijn heb ik vaak getwijfeld of ik wel de juiste heb. Hoe bedoel je, we maken elkaar onbewust gek!

 

Drieling baby uitzet: bad

 • 1 bad/tummytub en een standaard
 • 1 flesje zeepvrije wasgel
 • 1 kammetje en haarborstel
 • 1 aankleedkussen met twee hoezen

Over één kammetje en één borsteltje twijfel ik nog, best fijn als ieder haar eigen zetje heeft. Inmiddels ben ik voorzien van één aankleedkussen, maar ook daar wil ik er nog twee van bij. Het lijkt mij ook lekker als ik beneden en bijvoorbeeld op de zolder ook kan verschonen. Anders blijf ik met drie baby’s naar boven wandelen terwijl ik net lekker beneden ben! Ik ben inmiddels ook voorzien van een gehele collectie Weleda baby, heerlijke producten vind ik dit. Ik ben zelf fan van Weleda en Naïf omdat ze natuurlijk zijn. Alle andere producten kunnen natuurlijk net zo goed zijn, maar dit is waar mijn voorkeur naar uitgaat. Misschien een beetje overbezorgd omdat ik weet hoe kwetsbaar de drieling zal zijn.

Drieling baby uitzet: kinderwagen

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk een kinderwagen, handig als we ook eens de deur uit willen. Al wordt dit misschien nog wel een hele opgave met drie kleine baby’tjes.

Ik heb zelf gekozen voor 2 kinderwagens, een tweeling wagen en een “normale” kinderwagen. De drieling kinderwagens vind ik echt te groot. Dit is onder andere één van de redenen waarom wij een andere oplossing hebben bedacht. Nu hoor ik je denken? Hoe doe je dit dan als je alleen opstap gaat zonder Alex, de draagdoek! Een draagdoek vind ik echt een must met drie kindjes, wij hebben er twee. Het lijkt mij onwijs makkelijk om te dragen maar ook voor als één van de oma’s komt oppassen, lijkt dit me fijn! Wij hebben ook nog een heel lief hondje Keez, die moet natuurlijk ook plassen 4 keer per dag, een compactere tweeling kinderwagen en een draagdoek lijkt mij dan een ideale uitvinding.

De portemonnee is bijna leeg

Je snapt natuurlijk wel dat hier mijn portemonnee snel leeg van raakt haha, er gaat bijna meer uit dan in! Dit wordt ons nieuwe leven met drie geweldig lieve babymeisjes en het is het helemaal waard. Wat komt er veel bij kijken hé?  Al ben ik vast nog onwijs veel vergeten. Voor het gevoel al te veel spullen en dan toch het gevoel dat ik nog spullen mis. Gelukkig is alles tegenwoordig zo gekocht! Happiness is online shoppen, toch? Ik vind het vooral heel fijn dat je online ook gelijk extra informatie kan opzoeken en snel kan vergelijken waar je het het goedkoopst kan kopen. Met een drieling onderweg let ik daar dus tegenwoordig ook op!

Wat vonden jullie van mijn uitzetlijst? Ik ben ontzettend benieuwd! Eigenlijk vooral naar de items die ik misschien wel mis. Laat je het achter in de reacties hieronder?

Liefs,

Graziella

Ps: lees al mijn blogs over de drieling zwangerschap onder de categorie Bijzondere Verhalen!

Drieling baby uitzet: wat heb ik nodig?

 

Deel:

11 Reacties

 1. Martine
  11 januari 2019 / 11:59

  Ik heb wel een earosleep maar mijn oudste was een buikslaper en mijn tweeling rollen ook door het bed heen
  Kleding maatje 44 heb je ook neem ik aan, ik had wat rompers(zeeman) en 1 setje(prenatal) later nog wat bij besteld toen ze geboren waren.
  Mijn tweelingvoedings kussen is onmisbaar daarin krijgen ze tegelijk de fles anders ben je de hele dag aan het voeden
  Vanish om rompers in te weken (poep komt overal haha)
  En boven en beneden verschoningspullen liggen
  Maandverband zakjes vond ik ook handig in het begin haha en wat je moet spoelen met die maat beker kom je wel achter hahaha
  Extra kraamverband en kotex super of nacht misschien ook handig (1 pak is genoeg)
  Hoop dat je wat hiermee wat wijzer weer bent!

 2. 11 januari 2019 / 12:48

  Hi bedankt voor je reactie:-)

  Mmmm, blijft lastig! ik denk als er een buikslepertje komt ik het dan alsnog ga aanschaffen.
  Jaa kleding maat 44 genoeg!.. hoop dat ik niet te veel heb haha..
  Dankjewel voor de overige tips, ik heb ze denk ik aardig op orde inmiddels.. ook weet ik inmiddels waar de maatbeker voor is hahaha..

  Leuk dat je mee hebt gelezen!

  Liefs,

  Graziella

  • Eva
   11 januari 2019 / 15:17

   Hoi,
   Wij hebben in augustus een tweeling gekregen, die 9 weken te vroeg is geboren. Wat een spullen zijn er nodig he?? En krijgen jullie er nog één meer. Wij hebben heel veel gehad aan de babynestjes. Daar hebben ze heel lang in gelegen, Puckababy ook een uitkomst. Wij hadden eerst in de box een mobiel hangen die je steeds weer moest opwinden.. Uiteindelijk een tiny love gekocht die 20 min muziekjes draait. Heel handig als je echt even moet plassen, koken of heel even je handen vrij.
   Wij hebben een tweelingkussen ook heel handig, maar geen idee of dat wat is met 3.
   Goed kijken waar je goedkoop veel kan inslaan, want alles vliegt er doorheen.
   Wij hebben een waterkoker gekocht die op temperatuur kan. 40 graden, zodra het in het flesje zit met poeder is het de perfecte temperatuur.
   Dit is wat er nu even in mijn hoofd opkomt. En inderdaad wij hebben ook echt gekozen voor gemakkelijkheid. Zoveel mogelijk, het is al druk zat.
   Boodschappen thuis laten bezorgen bijvoorbeeld. Echt een uitkomst. Voor mij anders zo een onderneming.

 3. Eva
  11 januari 2019 / 15:13

  Hoi,
  Wij hebben in augustus een tweeling gekregen, die 9 weken te vroeg is geboren. Wat een spullen zijn er nodig he?? En krijgen jullie er nog één meer. Wij hebben heel veel gehad aan de babynestjes. Daar hebben ze heel lang in gelegen, Puckababy ook een uitkomst. Wij hadden eerst in de box een mobiel hangen die je steeds weer moest opwinden.. Uiteindelijk een tiny love gekocht die 20 min muziekjes draait. Heel handig als je echt even moet plassen, koken of heel even je handen vrij.
  Wij hebben een tweelingkussen ook heel handig, maar geen idee of dat wat is met 3.
  Goed kijken waar je goedkoop veel kan inslaan, want alles vliegt er doorheen.
  Wij hebben een waterkoker gekocht die op temperatuur kan. 40 graden, zodra het in het flesje zit met poeder is het de perfecte temperatuur.
  Dit is wat er nu even in mijn hoofd opkomt. En inderdaad wij hebben ook echt gekozen voor gemakkelijkheid. Zoveel mogelijk, het is al druk zat.
  Boodschappen thuis laten bezorgen bijvoorbeeld. Echt een uitkomst. Voor mij anders zo een onderneming.

  • 12 januari 2019 / 15:11

   Hoi Eva,

   Het is gelukt hoor hij staat er één keer op en niet heel vaak haha! inmiddels hebben wij elkaar gesproken op Instagram.
   bedankt voor je toffe reactie & je persoonlijke tips!!!
   Hééél blij mee.

   Liefs,

   Graziella

 4. Eva wagenaar
  11 januari 2019 / 15:14

  Hoi,
  Wij hebben in augustus een tweeling gekregen, die 9 weken te vroeg is geboren. Wat een spullen zijn er nodig he?? En krijgen jullie er nog één meer. Wij hebben heel veel gehad aan de babynestjes. Daar hebben ze heel lang in gelegen, Puckababy ook een uitkomst. Wij hadden eerst in de box een mobiel hangen die je steeds weer moest opwinden.. Uiteindelijk een tiny love gekocht die 20 min muziekjes draait. Heel handig als je echt even moet plassen, koken of heel even je handen vrij.
  Wij hebben een tweelingkussen ook heel handig, maar geen idee of dat wat is met 3.
  Goed kijken waar je goedkoop veel kan inslaan, want alles vliegt er doorheen.
  Wij hebben een waterkoker gekocht die op temperatuur kan. 40 graden, zodra het in het flesje zit met poeder is het de perfecte temperatuur.
  Dit is wat er nu even in mijn hoofd opkomt. En inderdaad wij hebben ook echt gekozen voor gemakkelijkheid. Zoveel mogelijk, het is al druk zat.
  Boodschappen thuis laten bezorgen bijvoorbeeld. Echt een uitkomst. Voor mij anders zo een onderneming.

 5. Eva Wagenaar
  11 januari 2019 / 15:16

  Hoi,
  Wij hebben in augustus een tweeling gekregen, die 9 weken te vroeg is geboren. Wat een spullen zijn er nodig he?? En krijgen jullie er nog één meer. Wij hebben heel veel gehad aan de babynestjes. Daar hebben ze heel lang in gelegen, Puckababy ook een uitkomst. Wij hadden eerst in de box een mobiel hangen die je steeds weer moest opwinden.. Uiteindelijk een tiny love gekocht die 20 min muziekjes draait. Heel handig als je echt even moet plassen, koken of heel even je handen vrij.
  Wij hebben een tweelingkussen ook heel handig, maar geen idee of dat wat is met 3.
  Goed kijken waar je goedkoop veel kan inslaan, want alles vliegt er doorheen.
  Wij hebben een waterkoker gekocht die op temperatuur kan. 40 graden, zodra het in het flesje zit met poeder is het de perfecte temperatuur.
  Dit is wat er nu even in mijn hoofd opkomt. En inderdaad wij hebben ook echt gekozen voor gemakkelijkheid. Zoveel mogelijk, het is al druk zat.
  Boodschappen thuis laten bezorgen bijvoorbeeld. Echt een uitkomst. Voor mij anders zo een onderneming.

 6. Natalie
  11 januari 2019 / 21:05

  Hoi graziella,

  Hier een mede 3ling moeder van 3 mooie meiden die inmiddels een half jaar oud zijn. Mag je normaal bevallen? Bij mij was keizersnede verplicht dus spoelen en alle andere midden die je in huis moest hebben. NIKS van gebruikt! Ik gebruik momenteel de gaasjes en alcohol om 1 thermometer te ontsmetten.

  Beneden een aankleedkussen en boven ook 1 is prachtisch, ik mis de 3e nooit eigenlijk. Kunnen toch maar met 2 gelijk verschonen. En je word daar super handig in dus is zo gepiept.

  Overslag rompers zijn ideaal! En niet tevee kleding kopen. Ze groeien er super snel uit en met 3 heb je was genoeg dus ligt zo weer in de kast 😉.

  En een handige knuffel/voedingskussen om ze alle 3 of 2 gelijk eten te geven. Probeer het zover mogelijk gelijk te doen anders ben je de gehele dag aan het voeden.

  Vooral erg practisch denken! Succes

  • 12 januari 2019 / 15:09

   Hee!!

   Bedankt voor je berichtje! De kans op een ”normale” bevalling wordt steeds kleiner.. één van de meisjes is pas gedraaid.
   Overslag rompertjes heb ik een heleboel dus ik zit goed denk ik! thanks voor je tip met niet te veel kleertjes kopen.. ik ga soms helemaal los! voedingskussens en knuffels heb ik ook, fijn om te horen dat die van pas komen!

   Heel leuk om eens wat te horen van een andere drieling mama!

   Liefs,

   Graziella

 7. Jantine
  13 januari 2019 / 14:21

  Als ik jou was zou ik de Brezza gelijk testen als je hem binnen hebt. Wij hebben ook een drieling, nu bijna 1 jaar, en wilden de Brezza als kraamcadeau. Totaal geen succes. Liep over, gaf geen goede verhoudingen. Veel gemartel. We konden hem gelukkig terug sturen. Nu gebruiken we een maatbeker en kleine garde. Dan voor 3 flessen water erin en dan de voeding toevoegen. Dan zijn de flessen zo gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Productcategorieën:
Berichtcategorieën: