Drieling update: 23 weken zwanger

https://studio-mama.nl/van-geen-kinderwens-naar-niet-zwanger-worden/

Leuk dat jullie de vorige keren meegelezen hebben, vandaag geef ik jullie een drieling update, over hoe ik me nu voel en hoe ik de afgelopen weken heb ervaren. Inmiddels ben ik alweer 23 weken zwanger. De tijd vliegt voorbij, maar kan mij eigenlijk ook niet snel genoeg gaan. Doordat een drieling zwangerschap zo anders is, weet je eigenlijk nooit echt goed of je ”kwaaltjes” er nu wel of niet bij horen. Bij mij veroorzaakt dit continue spanning. Ik wil natuurlijk ook niet dié overbezorgde mama zijn die altijd maar denkt dat er iets mis is. Maar sinds mijn baarmoedermond verkort is en ik daar medicijnen voor gebruik maak ik al snel van een mug een olifant, maar hey!? beter een keer te veel dan te weinig bellen toch.

Ik mag helaas nog maar weinig met uitzondering van lekker veel broeden, haha! Toch heb ik de afgelopen weken leuke weken gehad, met veel leuk bezoekjes van vriendinnen en familie en een super leuke babyshower.

23 weken betekent tijd voor een babyshower

Zondag werd ik ontzettend verrast door alle lieve mensen om mij heen. Alex en ik zouden een taartje gaan eten in Amsterdam, waarom helemaal daar dacht ik nog?! We zijn niet verder gekomen dan Broek in waterland wat ongeveer 5 minuutjes rijden is van ons huis. Al snel zag ik heel veel roze versiering hangen.

Eenmaal binnen ben ik ontzettend verwend met heerlijke hapjes, mooie cadeaus en een overheerlijke taart! Het was echt héél erg leuk, die dag was ik al mijn zorgen kwijt en echt even mij.. Blij! De volgende dag moest ik echt bij tanken, een babyshower is geweldig maar voor mij nu wel heel pittig, ik heb de hele dag op mijn bed gelegen echt dood op was ik. Aan het einde van de middag kwam mijn moeder alle cadeautjes verder uitruimen en inruimen in de kasten en de babykamer. Zelf kan ik dat niet meer, super lief dat mijn moeder dit wilde doen. Wat heb ik veel gekregen ik ben zó verwend. In de weerbarstige ”lastigere” periodes kom je de mensen tegen die er écht toe doen en wat stonden er veel!

Dinsdagavond werd ik opnieuw verrast. Dit keer was ik wel een klein beetje op de hoogte gesteld zodat ik van te voren goed mijn rust kon nemen. Ik werd verrast door al mijn lieve oud collega’s van de salon waar ik 12 jaar heb gewerkt. We zijn met ze alle lekker wezen eten in een restaurantje in de buurt. Er was heel slim al van alles doorgebeld zodat ik niet te lang zou hoeven zitten. Natuurlijk vond ik dit alles veel té gezellig en zat ik als laatste met een paar collega’s nog aan tafel, met een rood wijntje in mijn gedachten haha! Ondertussen aan de spa rood.

Weer ben ik verwend met super leuke cadeau’s, ik werd er helemaal emotioneel van! Mijn oud collega’s die zo iets leuks voor mij regelen ”terwijl ik daar al een hele poos niet meer werk” zo lief!

23 Weken: Paniek

De volgende ochtend werd ik al mega vroeg wakker 6:00 uur zat ik recht op in mijn bed. Het vocht liep langs mijn benen, ik raakte volledig in paniek, wat is dit?! Komt dit door de medicijnen of ik dit echt vruchtwater? Snel belde Alex de verloskundige, we mochten meteen komen. In het ziekenhuis mocht ik meteen mee de behandelkamer in en na een aantal onderzoekjes bleek, geen vruchtwater. Wat een opluchting was dat, alles was goed! De tabletten die ik gebruik tegen de verkorte baarmoedermond gebruik je niet oraal maar ehmm.. daaronder. Je lichaam moet de omhulling van het tablet afvoeren en door verandering van het slijmvlies werd het waterig. Ieuwg, maar duidelijk en geen vruchtwater!

Onzekerheid

Als je net zwanger bent van een drieling, wordt er erg veel verteld over de vele complicaties. Alles wat er niet goed kan gaan wordt er in gestampt. Dit is in ieder geval hoe ik het heb ervaren. Het is natuurlijk fijn om openheid en eerlijkheid te krijgen over wat er kan mis gaan. Soms ga je daardoor alleen wel sneller twijfelen, dat vind ik jammer. Je bent je hele zwangerschap in een soort van angst, zal het allemaal wel goed gaan?! De tijd zal het leren, maar ook bij deze onderzoeken is gebleken dat onze meisjes het echt heel goed doen! Ik ben nu al trots op alle drie, zo klein maar zoals de echo’s ook laten zien: met 23 weken toch al zo volmaakt.

De spanning tot week 24

Zelf ben ik blij als week 24 is aangebroken. Of alle spanning daarna weg ebt, dat weet ik niet. Maar tot die tijd zit ik met geknepen billetjes (zeg maar gerust billen) op de bank! Het gevoel van echtheid neemt steeds meer toe. Onlangs bedacht ik mij, over maximaal 13 weken ben ik de mama van 3 kinderen SHOCK!! Hoe leuk ik het inmiddels vind, hoe gelukkig ik met de drie meisjes ben, het blijft super vreemd.

Nachtenlang kunnen Alex en ik hier over praten, het romantiseren of juist heel duidelijk denken te weten hoe alles gaat zijn. We praten dan over wat we graag zouden willen in de opvoeding en hoe we hopen dat het gaat zijn. Denkbeeldig worden we een heel lief en rustig gezin, dat zondags altijd een paar uurtjes familie tijd mee pakt. Samen knutselen, koken , bakken of gewoon lekker samen zijn. Het is leuk om zo samen te kunnen fantaseren al wordt het misschien een totaal ander beeld voor nu blijven wij lekker in deze bubbel. ”Just dreaming on”.

Dit was mijn 23 weken update. Voor zolang het mogelijk blijft, zal ik jullie op de hoogte houden van de zwangerschap. Klik hier als je mijn zwangerschapsverhaal hebt gemist en vergeet mij niet te volgen via Instagram!

https://studio-mama.nl/van-geen-kinderwens-naar-niet-zwanger-worden/

 

 

6 Reacties

 1. Jennifer
  18 december 2018 / 18:43

  Top stukje weer geschreven! Ga zo door šŸ™‚

 2. Netty Brouwer
  18 december 2018 / 19:26

  Wat zul je geschrokken zijn toen je dacht dat je vruchtwater verloor. En wat heb je weer leuk geschreven.
  Tot de volgende blog XX Netty

 3. Erna van pelt
  19 december 2018 / 22:39

  Super mooi weer lieverd zo trots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Productcategorieƫn:
Berichtcategorieƫn: