Drieling zwangerschap: 30 weken update

Drieling zwangerschap: 30 weken update - studio-mama.nl

Ooh mijn lieve drieling.. we zijn inmiddels al weer enige tijd onderweg. De laatste loodjes zijn aangebroken. Inmiddels ben ik 30 weken zwanger!

Drieling gevoel: Ik voel me moe, slap en net een walrus

Elke keer als je in die spiegel kijkt denk je, die buik kan echt niet groter.. tot de volgende keer dat je kijkt en je weer gegroeid bent. Grappig om te zien hoe het vrouwelijke lichaam zich zo mee kan bewegen, met één kindje al een hele kunst van het lichaam maar met drie, ik sta soms echt perplex. Ik voel mijn lichaam veranderen, een hele oude oma die zich krakkemikkig omdraait inbed.

Drieling zwangerschap: 30 weken update

De baby’s doen het uitstekend. Ik mag totaal niet klagen. Nu al superwomans! Wie had dat gedacht met ze drieën in mama’s buik en zulke mooie gewichtjes scoren. Je hebt verschillende groei curves, voor een ”normale” eenling zwangerschap maar ook voor twee of meerlingen. Baby C zit zelf aan de bovenkant van de ”normale” groeicurve, hoe cool is dat! De rest van de meisjes doen trouwens ook niet onder en scoorden ook al een super gewicht!

Het wordt nu wel erg spannend, de weken strijken voorbij. De tijd tikt door. We zijn langzaam op weg naar de eindstreep, wat de eindstreep ook mag betekenen bij een drieling zwangerschap. Ik merk zelf wel echt dat het langzaam aan, dag voor dag, zwaarder wordt. Mijn liezen lijken in een continue split te zitten, terwijl ik echt geen turn oefeningen meer doe. Mijn knieën en heupen dansen alle kanten op waardoor ik langzaam vooruit wandel als tante Katrien.

Je voelt gewoon de verandering de harde buiken nemen toe, de hele dag door om de 15 minuten als het niet minder is. het zijn de laatste loodjes. Doordat het zo goed gaat met de meisjes doet het me weinig. Ik zet door en vind vrijwel alles leuk en gezellig. Soms gaan Alex en ik nog lekker even lunchen, heel misschien zelfs dit weekend een nachtje samen weg. Even kijken hoe dat uitkomt in de planning maar dat lijkt me zo fijn!

Onzekere periode: wanneer ga ik bevallen?

Iedere keer als Alex de deur uitgaat zegt hij, bel je me wel meteen als er wat is of wat gebeurt? Onlangs moest Alex twee keer naar de tandarts voor een wortel kanaal behandeling, super spannend vonden wij dat! Niet alleen omdat de tandarts gewoon niet zo fijn is en een wortelkanaal helemaal niet. Meer omdat je bang bent wat als nu.. Ik dacht dan alleen maar, als er nu maar niks gebeurt! Gelukkig zijn beide keren goed gegaan en hebben we altijd een soort wisseling van de wacht. Als Alex bijvoorbeeld een hele dag weg gaat waarbij hij niet weg kan, regelt hij mijn moeder voor nood. Mijn moeder geeft dit ook andersom aan, zo is er altijd iemand van de twee beschikbaar om met mij naar het ziekenhuis te gaan.

Het komt zo dichtbij, je leven samen staat voorlopig op een zijspoor.

Ik weet natuurlijk heel goed, na alle tips dat we ook leuke dingen samen moeten blijven doen. Toch zal de aankomende tijd in het teken van onze drieling staan. De zorg, de ziekenhuizen en het wennen thuis zal tijd nodig hebben. Tijd en ontwikkeling om tot een ”normale” situatie te komen.

Gelukkig hebben wij heel veel lieve mensen om ons heen, die ons willen helpen en ook stukjes van ons uit handen willen nemen als wij even tijd samen nodig hebben. Iedereen is er inmiddels al aangewend. Omdat ik niks meer kan komt mijn moeder regelmatig ons huisje opruimen en neemt mijn schoenmoeder die nu toevallig lekker op Bonaire zit ons de was uit handen. Super fijn al die hulp! We hebben het echt nodig, soms best lastig alle hulp aannemen. Vanuit het ziekenhuis wordt ons regelmatig verteld laat je helpen, neem het aan anders zijn jullie uitgeput voordat de meisjes er zijn.

Wij zijn onwijs benieuwd hoelang het nog duurt en kunnen niet wachten onze meisjes te ontmoeten. Stiekem voor hun gezondheid hopen wij dat er nog een aantal weken voorbij gaan.

Liefs,

Graziella

Ps: heb je mijn eerdere verhalen gemist? Begin dan bij mijn eerste blog: hoe ik erachter kwam dat ik zwanger ben. En voor dagelijkse updates: vergeet me niet te volgen op Instagram: graziellatenveen!

Drieling zwangerschap: 30 weken update - studio-mama.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Productcategorieën:
Berichtcategorieën: