Liebster Award

Liebster Award - Studio-mama.nl

Genomineerd! Ik voel me echt ontzettend gevleid, maar wat is nou een Liebster award?

De Liebster award is eigenlijk een mooie manier om elkaar voor te stellen. Door iemand te nomineren geef je aan dat je diegene (en haar blog uiteraard) leuk vind. Het leukste is natuurlijk om dit te doen bij startende bloggers zodat wij deze allemaal kunnen leren kennen. Je beantwoordt 11 vragen en geeft 11 nieuwe vragen aan de 5 bloggers die jij dan weer nomineert. Aan het einde van deze blog vind je nog eens de officiële regels. En bij deze bedank ik de dames van www.zusthave.nl  voor de nominatie!

De 11 vragen die ik heb gekregen!

Voordat ik hieraan ga beginnen vertel ik even een klein beetje over mij. Dit zal het begrijpen van de antwoorden makkelijker maken.

Even eerlijk: ik ben maar een simpele hobby blogger. De blog is gestart als verlenging van mijn Instagram account. Toen Ilayda ongeveer 6 maanden was, zei mijn nichtje: “joh Ela, je moet Instagram eens proberen. Zo kom je in contact met andere mama’s.” Zo gezegd zo gedaan. En als snel merkte ik dat als trotse mama naast babyfoto’s ook mijn verhaal moest doen. Voor Ilayda ben ik mijn zoontje verloren en dit is nogal zwaar geweest. Ik heb het eigenlijk pas een plekje kunnen geven nadat ik erover ging schrijven. Meer informatie over mij vind je hier.

Heb je nog doelen/ambities naast je blog?

Neurotisch en een tikje geneigd naar perfectionisme. Zo kan ik mezelf wel omschrijven. Eenmaal begonnen met de blog kwam ik erachter dat ik veel dingen helemaal niet goed had aangepakt. Sinds de blog online staat ben ik eigenlijk meer bezig geweest met mijn fouten herstellen. Hierdoor heb ik eigenlijk ook heel weinig echt geschreven wat ik wel jammer vind.

Mijn enige echte doel is om ons leven zoveel mogelijk vast te leggen zodat Ilayda dit heeft voor later (ik heb bijvoorbeeld helemaal geen jeugdfoto’s omdat deze verloren zijn geraakt in de scheiding van mijn ouders).

Misschien kan je het een ambitie noemen maar ik vind het heerlijk om in contact te komen met andere mama’s en ervaringen te delen. Het zou mooi zijn als ik mama’s kan inspireren door te laten zien dat gelukkig zijn mogelijk is ondanks wat er allemaal op je pad kan komen.

Waar haal je de inspiratie vandaan voor je blogs?

Ilayda natuurlijk! Mijn dochtertje is natuurlijk mijn grootste inspiratiebron! Maar eigenlijk is het ook de contacten die ik heb via Instagram. Geloof het of niet maar de meeste dagen heb ik 10 tot 30 DM gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Soms zijn tips die ik krijg over hoe ik mijn foto’s kan verbeteren, soms gaat het over huisdieren en meestal gaat het onze kinderen; opvoeding, routines, shoppen. Heel divers eigenlijk!

Wat is je meest gelezen blogpost?

Geen idee om eerlijk te zijn! Een van de dingen die dus niet helemaal goed geregeld waren op de blog was dus dat ik helemaal geen inzicht had over het aantal bezoekers en meer van dat soort statistieken.

Ik heb twee hele persoonlijke blogs online staan: het verlies van ons zoontje en hoe we uit elkaar zijn gegaan met mijn ex. Juist omdat dit zo’n persoonlijke blogs zijn geweest heb ik alle vragen en opmerkingen via Instagram als prive berichten gehad. Of het nou de meest gelezen blogs zijn weet ik niet, maar op die twee heb ik dus de meeste reacties gehad.

Vlog je naast je blog? Waarom wel of niet?

Ik vlog niet en eerlijk gezegd heb ik daar nooit echt over nagedacht. Het is niet dat ik een ambitie heb om een bekende blogger/vlogger te worden. Ik kan het me ook totaal niet voorstellen dat ik iedere dag mezelf aan het opnemen ben. Maar sommige dingen zijn gewoon makkelijker in een video dus wie weet ga ik in de toekomst toch video’s maken over bijvoorbeeld slaaproutines of tutorials.

Welke vlogger/blogger zou je eens in het echt willen ontmoeten?

Jenny Guzel! De prachtige Zweedse mama die een paar jaar terug naar Turkije is verhuisd. Net als ons is ze gewoon een mama die haar eigen ding doet, maar wat is ze een mooi mens, zo lief, zo zachtaardig en goed. Ik hou heel erg van positieve mensen en zij weet mij dagelijks te inspireren.

Mocht je benieuwd zijn naar Jenny. Haar blog is www.jenzel.se en op instagram kun je haar via deze link vinden.

Wat voor camera gebruik je voor je foto’s en in wat voor programma’s/apps bewerk je ze?

Dit is echt zo’n grappige vraag want ik moet nou dus iets bekennen. Ik heb deze week de camera van mijn iphone 7 laten maken die al ruim een jaar kapot was. In de tussentijd leende ik altijd iemands telefoon. Mijn buurmeisje is zo lief geweest om tijdelijk haar SLR camera te lenen, dus soms had ik geluk en dan had ik iets betere kwaliteit foto’s (niet dat ik overweg kan met een SLR (spiegelreflex) camera).

Nog iets om te bekennen: ik ben echt heel slecht in foto’s bewerken. Meestal heb ik wel een idee van hoe ik het ongeveer zou willen maar uiteindelijk lukt het nooit. Vandaar dat ik maar heb besloten om ze gewoon niet te gebruiken. De enige app die soms nog wel eens wil gebruiken is Snapseed.

Ik ben trouwens geen voorstander van de “perfecte feed”. Ik vind het een onnodige druk leggen op ons (mama’s). Dus nu mijn camera het weer doet, zullen alle foto’s gemaakt worden met mijn iPhone zonder al te veel poespas.

Welke apps op je telefoon gebruik je het meest?

Instagram! Mijn broertjes maken altijd grapjes omdat ik op dit moment het snelst via Instagram bereikbaar ben. En natuurlijk heb ik apps zoals bankieren, maps, babyfoon app. Maar die gebruik ik eigenlijk alleen op het moment dat ik ze nodig heb.

Wat ik trouwens wel veel gebruik is Facetime. Ik heb de neiging om in de wintermaanden mezelf een beetje op te sluiten. Wanneer ik dan zo’n dagje thuis ben, is het heel fijn om dan even bij te kletsen en via Facetime is het dan net alsof je gezellig bij elkaar op de koffie bent.

Stel, je zou een maand zonder internet zitten daarmee ook zonder Social Media.. Hoe zou je die maand invullen?

Ja, geen probleem! Ik zou eigenlijk precies hetzelfde doen als wat ik nu al doe; lekker genieten van mijn dochtertje. Al denk ik wel dat ik een beetje last zal hebben van afkickverschijnselen. Ik doe regelmatig even iets opzoeken en dat zal ik wel echt missen en dan zeg ik wijs niets over Instagram.. hihi

Wat is jouw favoriete keuken(gerecht)? Haal je dat dan af of bereid je het zelf?

Dit is echt de moeilijkste vraag. Ik lust namelijk alles (jaa, echt alles) en ik vind het dan het fijnst om te variëren. Ik word wel heel erg beïnvloed door het seizoen (zoals nu met spinazie!). Ik hou daar echt ontzettend van. Ik kan mij dan heel erg verheugen op het haringseizoen of op oliebollen tijd en eerlijk gezegd eet ik dat soort dingen dan buiten het seizoen om nooit.

Maar als ik dan echt iets moet kiezen dan is het pizza. Mijn ouders hebben in mijn jeugd een horeca groothandel (gespecialiseerd in Italiaanse producten) gehad. Hierdoor hebben wij de Italiaanse keuken goed meegekregen. Voor een goede pizza heb je natuurlijk een goede (steen)oven nodig. Die heb ik natuurlijk niet en dat maakt het weer een mooi excuus om uit eten te gaan.

Wat is de laatste aankoop voor jezelf?

Ik heb twee weken terug een agenda en een notitieboek gekocht. Ja, ik heb mijn agenda pas in Maart gekocht. Een van mijn voornemens is leren om meer georganiseerd te zijn. Ik kan echt een ongelofelijke chaoot zijn en niet zozeer mijn agenda maar vooral mijn notitieboek is mijn alles geworden!

Ik gebruik het als voornamelijk als verlenging van mijn agenda maar ook als bullet journal. Ik schrijf er ideeën en concepten in. Maar gebruik het ook om er doelen in te schrijven of als dagboek. Dus ik kan eigenlijk ook niet meer zonder.

Voeg je laatst geplaatste Instagram foto toe en vertel er iets over!

Twistshake Collab - Singlemomlife.nl

Dit is eigenlijk een carrousel post geweest voor een samenwerking met TwistShake. Ik ben zelf helemaal gek op deze post omdat het twee dingen in ons leven goed laat zien:
1. Knoeien is oke, beter gezegd; het gebeurt zo’n 16 keer per dag.
2. Dit is hoe ik mijn foto’s voor Instagram maak: het laat ook echt ons leven zien, het is niet in scene gezet en zelden krijg ik het voor mekaar dat Ilayda ook poseert.

 

Heb jij nou nog een vraag aan mij? Laat hem achter in de reacties!

Xx Ela

Liebster Award - Singlemomlife.nl blogpost

2 Reacties

 1. 6 april 2018 / 20:46

  Aww you are so sweet ♥️
  I’m so happy I got to know you, all by accident, but what a nice accident it was ?

  You are the best and congratz to the nomination of this award!!! ♥️

 2. 6 april 2018 / 21:31

  Wat leuk dat je het stokje weer doorgeeft! Erg leuk om de antwoorden op onze vragen te lezen! Heel veel succes met je blog.. ?

  Veel liefs, Berber | Zusthave.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Productcategorieën:
Berichtcategorieën: