Smokey eye: Glitterend Kerst make-up tutorial

Smokey eye: Glitterend Kerst make-up tutorial - studio-mama.nl

Kerst, mijn favoriete tijd van het jaar! Op 1 december start ik al met glitters toevoegen aan elke ooglook die ik maak en zo krijg ik helemaal zin in kerst. Omdat ik zelf visagiste ben krijg ik rond deze tijd vaak de vraag hoe je een mooie smokey eye maakt. Vandaag laat ik jullie dit zien in deze blog!

Waarom een smokey eye

Een smokey eye is zo’n beetje de meest aangevraagde look in mijn werk. Dit komt doordat vrouwen vaak bang zijn om met kleuren als zwart en heel donker bruin te werken en er tegen op zien om hier een potje van te maken. Een goede smokey eye is ook niet zomaar eventjes gezet. Het vergt tijd, pricisie en een beetje creativiteit. Een smokey eye is een perfecte look voor de kerst omdat je juist dan helemaal kunt uitpakken.

Wat heb je nodig

Voor deze look gebruik ik zelf het Sultry palette van Anastasia Beverly Hills. Deze heb ik gekregen voor mijn verjaardag en heb ik tot nu toe elke dag gebruikt! Qua oogschaduw wil ik altijd de beste kwaliteit en dit palette heeft dat zeker! Mocht je deze nou niet in je bezit hebben dan heb ik hier een lijstje met producten die je nodig hebt.

  • Alles voor je basislook (foundation, poeder, bronzer, blush, wenkbrauwpotlood)
  • Penselen om de oogschaduw aan te brengen
  • Kleuren oogschaduw: basiskleur, licht bruin, donker bruin, zwart en een glitterkleur of losse glitters
  • Mascara
  • Lipstick of lipgloss indien gewenst

Smokey Eye in 7 stappen!

Ik start met mijn standaard basislook. Deze breng ik aan in ongeveer 10 minuutjes en is eigenlijk elke dag hetzelfde. In een volgend blog zal ik deze basislook helemaal bespreken zodat je zelf ook een makkelijke basis kunt creëren.

Voor deze basis gebruik ik een vloeibare foundation, een poeder, bronzer, blush, highlighter, wenkbrauwpotlood en settingspray.

basis, foundation, bronzer, blush, highlighter, wenkbrauwen, mascara, lipstick, oogschaduw, anastasia, sultry, palette, hype, make-up, settingspray,
Mijn 10 minuten basislook

Zoals ik zei is het palette dat ik ga gebruiken, het Sultry palette van Anastasia Beverly Hills. Dit fantastische oogschaduwpalette bevat 14 kleuren waarmee je elke kant op kunt gaan. Vandaag gaan we een mooie stralende kerst make-up look maken… een glitterende smokey eye!

sultry, anastasia, palette, oogschaduw, kwaliteit, pigmentatie, makeup, look, kerst,

sultry, anastasia, palette, oogschaduw, kwaliteit, pigmentatie, makeup, look, kerst,

De kleuren die ik hieruit ga gebruiken zijn (in volgorde van gebruik): Fresh, Birch, Dystopian, Noir, Cyborg, Rose Quartz & Steampunk (gemixt)

Stap 1

Voor stap 1 beginnen we met een lichte basiskleur die je aanbrengt over je hele ooglid. Doordat je dit doet kun je de kleuren hierna beter blenden en krijg je geen vegen. De oogschaduw is bijna niet zichtbaar maar heeft dus wel degelijk een functie. Je kunt eventueel ook eerst een oogschaduwprimer gebruiken. De oogschaduw breng ik in de crease aan (daar waar je bewegend ooglid overgaat in het stuk erboven) en vervaag ik over het gehele ooglid.

sultry, anastasia, palette, oogschaduw, kwaliteit, pigmentatie, makeup, look, kerst,
Ik breng deze oogschaduw aan met een speciale “crease brush”

Stap 2

Voor stap 2 gebruik ik Birch, een midden bruine/oranje kleur. Een gewone licht bruine kleur mag natuurlijk ook. Omdat ik groene ogen heb vind ik het mooi om deze te accentueren door middel van een oranje bruine kleur. Deze breng ik alleen in de crease aan en veeg ik zachtjes van binnen naar buiten. Hiervoor gebruik ik hetzelfde penseel. Als je nou qua ooglid best wat ruimte hebt zoals ik dan kun je de oogschaduw nog wat meer naar buiten en omhoog vervagen.

sultry, anastasia, palette, oogschaduw, kwaliteit, pigmentatie, makeup, look, kerst,
Met deze kleur zie je direct resultaat!

Stap 3

Na Birch gebruik ik Dystopian. Dystopian is een hele donker bruine kleur met onwijs veel pigment en voordat ik deze aanbreng in de crease tik ik ‘m even af op mijn hand zodat niet alle pigment op mijn wangen valt en mijn ooglid niet bereikt. De oogschaduws van Anastasia bevatten super veel pigment waardoor je erg voorzichtig moet zijn met de hoeveelheid die je aanbrengt. Ook deze kleur breng ik aan met hetzelfde penseel, dit doe ik eigenlijk altijd als ik een look ga maken ik de kleuren van licht naar donker aanbreng. Zo heb je ook niet mega veel penselen nodig en daarna kun je ‘m gewoon reinigen.

sultry, anastasia, palette, oogschaduw, kwaliteit, pigmentatie, makeup, look, kerst,
Vaak vind ik een look zo ook al heel mooi! Eyeliner er bij en klaar!

Stap 4

Voor stap 4 in deze glitterende smokey eye gebruik ik een zwarte kleur, Noir. Er zijn heel veel zwarte oogschaduws op de markt maar die zijn zeker niet allemaal van kwaliteit. Vaak zijn ze vaal of vaag en bevatten niet erg veel pigment. Voor oogschaduws raad ik je Anastasia, Urban Decay of M.A.C. zeker aan! En natuurlijk bestaan er ook pareltjes onder de budget merken 😉 Goed! Noir breng ik aan, aan het uiteinde van mijn crease en veeg ik mee naar binnen op mijn bewegend ooglid. Ook breng ik deze aan onder mijn wimperrand voor extra sultryness en gebruik ik een klein penseeltje om de oogschaduw aan te brengen op mijn waterlijn. (daar waar je traanbuisjes zitten)

sultry, anastasia, palette, oogschaduw, kwaliteit, pigmentatie, makeup, look, kerst,
Een oogschaduw blijft op de waterlijn vaak beter zitten dan een oogpotlood!

Stap 5

De smokey eye zou je zo kunnen laten als je niet van glitter houd of geen glitter kleur in huis hebt. Zelf vind ik het leuker, omdat het een kerst look is, om er wel glitter aan toe te voegen. In dit palette zitten 3 glitter kleuren die ik ga combineren. Ik begin met de kleur Cyborg, een hele vette zilvere glitter kleur! Deze dep ik met mijn vingers van de binnenkant van mijn ooglid tot 3/4 van mijn ooglid. Zo blijft het zwarte van de smokey eye goed zichtbaar aan het uiteinde!

sultry, anastasia, palette, oogschaduw, kwaliteit, pigmentatie, makeup, look, kerst,
Een beetje glitter brengt je smokey eye helemaal tot leven

 

Stap 6

Deze stap is wellicht voor sommigen overbodig en doe ik alleen omdat ik de look afstem op mijn kerst outfit. Ik heb een zwart/nude kanten jurkje aan en vind zilver hier net iets te hard bij staan. Ik meng Rose Quarts (rosé goud) en Steampunk (goud) door elkaar en breng deze over Cyborg aan.

sultry, anastasia, palette, oogschaduw, kwaliteit, pigmentatie, makeup, look, kerst,
Voor mij is de look net wat draagbaarder en staat wat zachter in mijn gezicht!

Stap 7

Ik breng mijn favoriete Monsieur Big mascara van Lancôme aan om een nepwimper effect te krijgen. Ook wil ik graag de look afmaken met een mooie lipstick. Dit doe ik met M.A.C. Velvet Teddy en NYX Buttergloss in Fortune Cookie.

sultry, anastasia, palette, oogschaduw, kwaliteit, pigmentatie, makeup, look, kerst,
Boven: M.A.C. Velvet Teddy. Onder: NYX Butter Gloss in Fortune Cookie
sultry, anastasia, palette, oogschaduw, kwaliteit, pigmentatie, makeup, look, kerst,
Uiteindelijk is dit dan de look!

De complete look

De look is niet compleet zonder een mooi kapsel en omdat ik daarmee mijn look vaak af wil maken stijl ik mijn haren zoals ik dat graag wil en draag ik het los. Dan ben ik met mijn glitterende smokey eye helemaal klaar voor de kerst!

sultry, anastasia, palette, oogschaduw, kwaliteit, pigmentatie, makeup, look, kerst,
Klaar voor de kerst!

De look is door middel van deze “pictorial” best gemakkelijk na te maken! Ga jij uitpakken met je make-up look deze kerst? Laat het me weten in de comments!

Liefs, Kelly

 

Smokey eye: Glitterend Kerst make-up tutorial - studio-mama.nl

1 Reactie

  1. Maaike
    11 december 2018 / 10:08

    Super leuk om te lezen! Ik ga het eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Productcategorieën:
Berichtcategorieën: