Woonkamer Make Over

Woonkamer Make Over

Het afgelopen jaar ben ik natuurlijk heel druk bezig geweest in ons huis. Aan het begin van het jaar heb ik onze slaapkamers opnieuw ingericht en net voor de zomer begon ik aan de benedenverdieping. De reden hiervoor was vooral dat de muren en de vloer een update nodig hadden. Het behang zat al vrij snel los en had aardig wat peuterkunstwerkjes. Het laminaat was op meerdere plekken ernstig beschadigd. Uiteindelijk stoorde dit mij enorm en zo was het tijd voor een update!

Ik ging aan de slag en ben letterlijk weken bezig geweest. Behang ging er vanaf en de muren werden geëgaliseerd. Ik koos voor glasvezelbehang vanwege 2 grote voordelen: glasvezelbehang is brandwerend en je kunt het makkelijk verven/veranderen. Gezien ik nooit een keuze kan maken, is vooral het laatste ideaal voor mij. Ik ben voor wit gegaan met het idee dat ik binnenkort een leuk kleurtje zou kiezen.

De inrichting

Toen de muren en vloer eindelijk klaar waren, kwam het moment van inrichten. Klussen geen enkel probleem maar interieur… Moeilijk! Vooral omdat ik zoveel stijlen leuk vind en de perfecte combinatie maken zodat alles een mooi geheel wordt, is zo lastig. Een paar dingen wist is zeker: mijn leren bank zou blijven. De tv-meubel (Ikea Besta serie) zou ik verlengen, een beetje van muur tot muur idee. En het aller duidelijkst had ik mijn eethoek in gedachte. Een witte ronde eettafel met een muur vol lijstjes . Dat hoekje kennen jullie wel van mijn Instagram account.  Maar die donkerbruine leren bank, daar wist ik echt geen raad mee. Met een lichte vloer en witte muren was er ineens een behoorlijk contrast die ik moest “verzachten”.

Perfecte vloerkleed

Het “verzachten” deed ik uiteindelijk met het perfecte vloerkleed! Dit is de vintage vloerkleed (in de kleur miracle grijs) van Volero. Zoals met alles in mijn interieur zijn er bepaalde punten die belangrijk zijn. Een item moet mooi zijn, maar vooral praktisch. De versleten look waardoor grijs/lichtbruin in elkaar mengen maakt het beeld gelijk zachter. Vooral met een paar kussens in dezelfde tinten van H&M Home. Maar het aller aller allerbeste aan deze vloerkleed zijn de vlekken (die er niet zijn😉). Juist vanwege de print dacht ik dat vlekken niet zouden opvallen maar ik ontdekte iets beters!

Ik ken Ilayda en vooral mezelf en weet dat wij regelmatig op de bank eten/drinken en dat we beiden nog weleens kunnen knoeien. Ja hoor, de eerste mok koffie vloog op het kleed binnen een dag. Koffie is echt een van de lastigste vlekken om eruit te krijgen, dus uiteraard baalde ik. Maar wat blijkt: alle vlekken gaan er echt ontzettend makkelijk uit. Die koffie vlekken (wat bij ons altijd het probleem is) gaan er moeiteloos uit. Dit is ons meer dan een keer overkomen en het kleed ziet er na weken nog steeds uit als nieuw. Zelfs opgedroogde vlekken krijg je heel simpel met een vochtig doekje eruit. Ik ken bankstellen met een speciale coating tegen vlekken en deze vloerkleed heeft eigenlijk hetzelfde effect. Wat helemaal geweldig is omdat het ook een voordelig vloerkleed is!

Voor nu ziet de woonkamer er geweldig uit, maar ook een beetje kaal. Eigenlijk is het half ingericht. Ik weet dat ik uiteindelijk kleur moet bekennen (letterlijk😉) maar ik wil niets overhaast doen. Ik heb een aantal items in gedachte zoals muurdecoratie, twee nieuwe eetkamerstoelen (de Tripp Trapp en witte stoel blijven) en een mooie tafellamp. Ik heb met mezelf de afspraak dat ik alleen iets voor de woonkamer aanschaf als ik er ook echt verliefd op ben en tot nu toe heb ik die items nog niet gevonden. Mocht je het nog niet doen, volg mij op instagram. Ik zal alle interieur nieuwtjes daar delen!

Xx Ela

woonkamer make over - studio mama blogcover

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Productcategorieën:
Berichtcategorieën: