Zwangerschapsacné: huidverzorgingsroutine en de beste tips!

Zwangerschapsacne: huidverzorgingsroutine en de beste tips

Zwangerschapsacné is een reactie van je huid op de veranderende hormoonhuishouding in je lichaam. Niet iedereen heeft hier last van, maar wel iedereen kan het krijgen. Heb je normaal nooit een puistje? Dan kan het zomaar zijn dat je tijdens de zwangerschap wel last krijgt van acné. Vandaag vertel ik jullie over mijn ervaring met acné en geef ik tips!

Even voorstellen

Hi! Ik ben Kelly, moeder van een dreumes en zwanger van mijn tweede kindje. Door mijn werk als visagiste en adviseur op gebied van huidverzorging heb ik veel ervaring met verschillende huidproblemen zoals zwangerschapsacné. Momenteel zit ik in het tweede trimester van mijn zwangerschap en is de acné nog net zo actief als in het eerste trimester. Normaal gezien vermindert (samen met andere kwaaltjes) de zwangerschapsacné na het eerste trimester. Helaas ben ik niet één van die gelukkigen..

Zwangerschapsacné: Wat is het en waardoor komt het?

Zoals ik al zei; komt zwangerschapsacné door de veranderende hormoonhuishouding. Onder invloed van hormonen werken de talgklieren in de huid actiever. Hierdoor ontstaat er sneller een kleine ontsteking (acné).Hier is helaas weinig aan te doen. Wel kan ik je een aantal tips meegeven om de acné zo rustig mogelijk te houden en laat ik je mijn huidverzorgingsroutine zien. Zwangerschapsacné vestigt zich vooral op de hormonale plekken als de kin, de kaaklijn en de hals. Pukkeltjes van verschillende grootte in een groepje op je huid.

Tips

 • Houd je huid goed schoon: Er bestaan verschillende producten tegen acné alleen is dit een hormonale acné die actief is en zich door middel van aanraking snel verspreidt over het gezicht.
 • Zit niet aan je gezicht: Dat houdt in, niet pulken, uitknijpen en wrijven over de plekjes. Jeuk kun je verlichten door eventueel een koelzalf bij de apotheek te halen.
 • Puistjes (met een wit kopje) uitdrukken: Pak een naald, houd deze eventjes boven het vuur zodat de bacteriën dood zijn. Veeg de naald af met een tissue en laat deze goed afkoelen! Druk de naald voorzichtig door het bovenste laagje van het puistje en knijp deze uit met een tissue. Later in het artikel vertel ik je over een masker; deze is tevens als plaatselijke treatment te gebruiken zodat dit bovenste niet nodig is.
 • Niet scrubben. Het scrubben van de huid haalt niet alleen dode huidcellen weg maar verplaatst ook de bacteriën die de acné bevat. Dit kan leiden tot verspreiding van puistjes.
 • Wees voorzichtig met make-up. Let op welke producten je gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld liever geen foundation op oliebasis maar kies voor waterbasis of minerale poeder. Gebruik liever geen primer aangezien dit je poriën kan afsluiten. Mocht je je make-up langer willen laten zitten, gebruik dan een settingspray. Verwijder iedere avond voor het slapen gaan je make-up en verzorg je huid met hydraterende producten.
 • Gebruik een schone handdoek. Hoe vaak droog je je niet af met een handdoek en neemt daarna ook even het water van je gezicht er mee af? Dit zorgt tevens voor verspreiding van de acné op het gezich naar het lichaam of andersom.
 • And last but not least: draag luchtige kleding bij rug/schouder acné. Dit spreekt eigenlijk voor zich. Warmte en broeierigheid verergert de acné.

Mijn huidverzorgingsroutine tegen zwangerschapsacné

huidverzorging, routine, chanel, sensai, sandandsky, acne, huid, problemen, reiniging, verzorging, creme, dagcreme, serum, oogcreme, tonic, mousse, makeup,
Huiverzorgingsroutine

Op deze foto staat mijn huidige complete ochtend huidverzorgingsroutine. Zo! Dat was een mondvol. Ik beschrijf de producten van links naar rechts.

 1. Sensai Step 2 Creamy Soap. Een milde reinigende mousse die je in de ochtend als eerste stap gebruikt. ‘S avonds gebruik je deze na het verwijderen van je make-up.
 2. Chanel Lotion Pureté. Een matterende toner die je d.m.v. een wattenschijfje over de huid veegt. Deze geeft een verkoelend effect.
 3. Chanel Hydra Beauty Micro Serum. Een serum dat samensmelt met de huid en deze optimaal hydrateert.
 4. Chanel Hydra Beauty Eye. Een serum voor de huid onder de ogen
 5. Chanel Hydra Beauty Créme. Een diep hydraterende dagcréme die door het serum nog beter wordt opgenomen.
 6. Sand&Sky Australian Pink Clay masker. Een masker van australische roze klei dat hydrateert en ontgift.

Het gebruik van de producten

puistjes, acne, huidproblemen, huid, huidverzorging, zwangerschap, hormonen,puistjes, acne, huidproblemen, huid, huidverzorging, zwangerschap, hormonen,

Op dit moment ziet mijn huid er zo uit. Echt een slagveld dus… Normaal gezien (als ik niet in een constante staat van zwangerschap zit) is mijn huid vrij rustig. Wel eens hier en daar een pukkeltje maar niet zoals wat je ziet op de foto’s.

Stap 1:

puistjes, acne, huidproblemen, huid, huidverzorging, zwangerschap, hormonen,sensai, zeep, soap, reiniging,
Sensai Creamy Soap

Als eerste gebruik ik de Creamy Soap van Sensai. Sensai is een merk dat heel luxe is en snelle resultaten geeft. Van de Creamy Soap heb je maar een heel klein beetje ter grootte van een erwt nodig. Veel minder eigenlijk als dat ik hier op mijn hand heb gedaan. Zelf houd ik erg van schuimende producten en dit is en dan ook één die heerlijk schuimt. Mocht je een Clarisonic of ander huid reinigings apparaat hebben dan gebruik je deze i.c.m. dit product 1 maal per dag na het reinigen van de make-up. Deze Creamy Soap is één van de weinigen die mijn huid niet het gevoel heeft dat het te klein is voor mijn schedel… super trekkerig dus! In plaats daarvan geeft dit product mij een gereinigd en gehydrateerd gevoel.

Stap 2:

puistjes, acne, huidproblemen, huid, huidverzorging, zwangerschap, hormonen, australische klei, klei, masker, antibacterieelreinigen, huidproblemen, masker, australie, kleimasker, antibacterieel,

3 keer per week gebruik ik het Australian Pink Clay Mask van Sand&Sky. Dit masker is op het moment een echte hype en wordt veel aangeprezen op Instagram en Facebook. Het masker belooft je een gereinigde en gehydrateerde huid. Ook werd dit masker aangeprezen als oplossing tegen acné. Het masker is inderdaad licht roze en heeft een klei-achtige substantie. Breng het masker in een egale laag aan op een gereinigde huid en laat 10 minuten zitten. Met het bijgeleverde penseeltje is dit echt heel makkelijk en heel hygiënisch te doen. Na 10 minuten is de klei helemaal uitgehard en dit kun je zien doordat deze wit geworden is. Verwijder het masker met een schone handdoek en lauwwarm water. Het masker is ook plaatselijk te gebruiken. Breng het masker aan op een puistje en laat deze een nachtje zitten.

Resultaat:

Je gezicht is gereinigd en voelt ultra zacht aan. De poriën lijken aanzienlijk kleiner en de roodheid van de huid is verminderd.

De roodheid op mijn kin en kaaklijn is direct verminderd. De actieve zwangerschapsacné lijkt wat afgezwakt en ik heb geen losse velletjes meer. Mijn huid voelt echt heel zacht aan. Tijd voor verzorging!

Stap 3:

chanel, lotion, serum, oogcreme, dagcreme, hydraterend, mooi, beauty, handig, verpakking, chanel,
Huidverzorgingsroutine

Nu is het tijd voor deze beauty’s! Momenteel gebruik ik de complete Hydra Beauty lijn van Chanel. Hiervoor heb ik een lijn van Sensai gebruikt en als deze op zijn gebruik ik wellicht weer iets anders. Ik vind het fijn om soms te wisselen van producten maar niet voordat ze op zijn! Vaak kijk ik uit naar de -25% korting op huidverzorging dat Ici Paris XL of Douglas heeft en dan schaf ik een nieuw gamma aan.

Gebruik van de producten

 • Lotion Pureté: deze lotion breng ik aan op een watje en strijk ik met een vloeiende beweging over mijn gezicht. Deze lotion bevat cosmetisch alcohol. Hierdoor is het beter om niet met je watje te gaan boenen omdat dan je huid wellicht sneller uitdroogt.
 • Micro Serum: één pompje doe ik op mijn vingers en breng ik aan op mijn gezicht. Het serum trekt heel snel in en dat is super fijn.
 • Eye serum: een half pompje breng ik aan op mijn ringvingers en dep ik vervolgens onder mijn ogen in. De ringvinger heeft de minste kracht en dus is die het zachtste om mee te deppen voor de kwetsbare huid onder de ogen.
 • Creme: deze breng ik aan over mijn hele gezicht met een lichte ronddraaiende beweging voor ultieme opname van het product.

 

Stap 4:

nomakeup, geen makeup, huidverzorging, routine, producten, acne, puistjes,
De basis is er

Oepsie, mijn blote billen gezicht! Zo ziet mijn huid er uit na het gebruik van mijn complete routine. Ziet er rustiger uit hé? Veel minder rood en mooi gehydrateerd. Een perfecte basis voor een mooi make-upje! Ik ga niet graag zonder make-up de straat op, juist vanwege de zwangerschapsacné. Normaal had ik daar nooit zo’n moeite mee.

makeup, dior, anastasia, highlighter, eyeliner, urbandecay, look, hair, blonde, lipstick, mac, maccosmetics, contour, bronzer, mascara, brow, brows, browpencil
Ready to go!

Ultimate catfish of niet? Ik houd van make-up en daardoor is het ook één van mijn grootste passies. Zo ben ik klaar om te gaan en staan waar ik wil!

Productprijzen en verkrijgbaarheid

 • Sensai Step 2 Creamy Soap verkrijgbaar vanaf €50,94
 • Chanel Lotion Pureté verkrijgbaar vanaf €35,41, Chanel Hydra Beauty Micro Serum verkrijgbaar vanaf €83,83, Chanel Hydra Beauty Eye Serum verkrijgbaar vanaf €54,00, Chanel Hydra Beauty Créme verkrijgbaar vanaf €58,68
 • Sand&Sky Australian Pink Clay Mask verkrijgbaar vanaf €46,95 alleen te koop via www.sandandsky.com

Alle producten behalve het masker zijn te koop bij verschillende winkels als Ici Paris XL, Douglas en Bijenkorf.

Bedankt!

Ik hoop dat mijn artikel nuttig is geweest voor jullie en voor vragen / opmerkingen mag je altijd een reactie achterlaten of mij een bericht sturen.

Heel veel liefs,

Kelly

 

De blogs van Kelly over beauty/gezondheid kun je terugvinden in de categorie Momlife. Maar uiteraard kun je ook een kijkje nemen op haar persoonlijke blog en vergeet haar vooral niet te volgen op Instagram!

Zwangerschapsacne: huidverzorgingsroutine en de beste tips

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Productcategorieën:
Berichtcategorieën: