Make up voor mama’s: perfecte 10 minuten routine

Mama Make up: perfecte 10 minuten routine

Toen ik nog als fulltime make-up artist werkte nam ik altijd 1,5 uur de tijd voor mijn make-up. Wát…. ánderhalf uur! Ja zeker. Ik stond über vroeg op zodat ik de hele dag perfect opgemaakt inclusief glitters en nepwimpers in de winkel kon staan. Nu ik moeder ben, neem ik voor mijn dagelijkse look zo ongeveer 10 tot 15 minuten de tijd. Mét een kop koffie kan ik je vertellen.

Mama’s 10 minuten make up routine: wat gaan we doen

Ik ga jullie uitleggen welke producten ik gebruik en op welke manier ik deze aanbreng. Zelf doe ik deze routine in 10 minuten echter kan het zo zijn dat jij er zelf in het begin langer over doet, zeker als je nog niet veel ervaring hebt. De volgende producten heb je nodig voor deze look.

  1. Foundation
  2. Poeder, los/ vast.. net wat je wilt
  3. Bronzer
  4. Blush
  5. Highlighter
  6. Wenkbrauwpotlood
  7. 1 kleur oogschaduw
  8. Mascara
  9. Lipgloss of lipstick
  10. Settingspray indien gewenst
makeup, makeuplook, look, mom, blush, mascara, powder, guerlain, dior, urbandecay, lancome, clarins, nyx, anastasia, mac,
Deze producten gaan we gebruiken voor de look

Waar beginnen we mee

Zoals ik in mijn vorige artikel uit heb gelegd is een goede verzorging key voor een gezond uitziende huid. Reinig je huid voordat je je dagcreme aanbrengt en begin daarna pas met de basis van je make-up look.

Stap 1: Foundation

De foundation die ik graag (en dan ook elke dag) gebruik is de Dior Skin Forever Foundation in kleur 015 Tender Beige. Deze foundation is super dun en heeft een matte finish. Ik breng deze aan met een rond foundationpenseel in draaiende beweging. 2 pompjes van de foundation is voldoende om een mooie lichte dekking voor het gehele gezicht te creeëren. Omdat ik de foundation ook aanbreng rond mijn ogen gebruik ik geen concealer. Deze loopt bij mij altijd in de lijntjes en daar heb ik een gruwelijke hekel aan.

makeup, makeuplook, look, mom, blush, mascara, powder, guerlain, dior, urbandecay, lancome, clarins, nyx, anastasia, mac,
Mijn huid met één laagje Diorskin Forever Foundation

 

Stap 2: Poeder

Om een vloeibare foundation te “setten” is een poeder van belang. Met setten bedoel ik dat het de levensduur van de foundation verlengd. Je kunt hiervoor een losse poeder of een vaste poeder gebruiken. Je hebt verschillende soorten hier in. Soms vind ik het fijn om een transparante losse poeder te gebruiken en deze keer gebruik ik een hele mooie poeder van Guerlain. Deze poeder geeft je net wat meer dekking en zorgt voor een mat resultaat gedurende de dag. Het product dat ik gebruik is Guerlain Lingerie De Peau Compact Powder. Mocht je geen fan zijn van vloeibare foundation dan kun je deze ook aanbrengen zonder foundation. Doe dit dan wel met de bijgeleverde spons voor extra dekking. Zelf breng ik de poeder aan met een fluffy penseel omdat ik de volledige dekking niet nodig heb.

makeup, makeuplook, look, mom, blush, mascara, powder, guerlain, dior, urbandecay, lancome, clarins, nyx, anastasia, mac,
Één laagje Guerlain poeder om mee te setten/ te matteren

Stap 3: Bronzer

Een bronzer is een mooi product mits je deze juist aanbrengt. Niks ergers dan dikke bruine strepen of vegen op je gezicht. Gebruik een afgerond ovaal penseel om zo de contouren van je gezicht te volgen. Breng de bronzer aan in de vorm van een 3. Begin en leg daardoor de focus onder je jukbeen. Vervolgens werk je deze uit langs je voorhoofd en langs je kaaklijn. Uitendelijk vorm je dan een 3. Als je de bronzer hebt aangebracht op je penseel tik je deze altijd even af op je pols om te voorkomen dat je teveel product gebruikt. De bronzer die ik gebruik is de Makeup Revolution Bronzer in Bronzed Kiss.

makeup, makeuplook, look, mom, blush, mascara, powder, guerlain, dior, urbandecay, lancome, clarins, nyx, anastasia, mac,
Ik heb de bronzer aangebracht op mijn voorhoofd, jukbeenderen en kaaklijn

Stap 4: Blush

De blush breng je aan boven de bronzer. Niet over de bronzer heen maar net hierboven. Focus op de appeltjes van de wangen maar maak geen “vis”gezichtje met je lippen. Zo staat immers je gezicht niet de hele dag dus kijk naar de vorm van je wangen en breng de blush aan op de daarvoor geschikte plek. De blush die ik graag gebruik is de MAC blush in Breath of Plum. Ik gebruik hiervoor een blushpenseel.

makeup, makeuplook, look, mom, blush, mascara, powder, guerlain, dior, urbandecay, lancome, clarins, nyx, anastasia, mac,
Boven de bronzer heb ik de blush aangebracht

Stap 5: Highlighter

Deze stap is alleen nodig als je van het extra beetje sparkle houdt. Je brengt een highlighter aan op de plekken waar de zon als eerste op valt. (Jukbeen, voorhoofd, boven de wenkbrauw, cupidoboog van de lippen en de neusbrug) Zelf gebruik ik de highlighter alleen op mijn jukbeen en cupidoboog. Ik gebruik hiervoor een highlighter penseel De allermooiste highlighter vind ik de AnstasiaXAmrezy highlighter. Deze is echter wel limited maar is net weer aangevuld via de website van Anastasia. Dit is echt de aller mooiste die ik in mijn leven heb gezien!

makeup, makeuplook, look, mom, blush, mascara, powder, guerlain, dior, urbandecay, lancome, clarins, nyx, anastasia, mac,
Boven de blush heb ik de highlighter aangebracht. Ook heb ik een klein beetje op mijn cupidoboog aangebracht.

Stap 6: Wenkbrauwpotlood

Voor de wenkbrauwen zijn er veel verschillende producten en ik kan je vertellen dat ik ze allemaal heb geprobeerd. Wat mij tot nu toe het beste bevalt is eigenlijk een heel simpel wenkbrauwpotlood. Het potlood dat ik gebruik is de NYX Micro Brow Pencil in de kleur Taupe. Dit is een zacht poeder potlood met borsteltje waardoor je zowel scherpe lijnen kunt trekken als deze snel kunt vervagen naar een natuurlijk resultaat. Ik kam mijn wenkbrauwen en trek de onderste lijn. Dan trek ik de bovenste lijn en hierna vul ik deze met het potlood in. Als ik klaar ben haal ik het borsteltje er doorheen en voilá! Een natuurlijk maar opgevuld resultaat.

Stap 7: Oogschaduw

Voor deze stap  in de 10 minuten basic make-up look kies je één kleur oogschaduw die we gaan gebruiken als simpele eyeliner. Kies een donker bruine, grijze of zwarte kleur. Ik heb de kleur JET gekozen uit het Urban Decay On The Run palette. Met betrekking tot oogschaduw is Urban Decay één van mijn favoriete merken! De kwaliteit die je krijgt voor de prijs is out of this world. Pak een klein, plat oogschaduw penseel en breng de oogschaduw aan tussen de wimpers en op de wimper rand. Zo creeër je een hele simpele eyeliner die weinig tijd in neemt en bijna niet fout kan gaan.

makeup, makeuplook, look, mom, blush, mascara, powder, guerlain, dior, urbandecay, lancome, clarins, nyx, anastasia, mac,
Een klein beetje zwarte oogschaduw doet wonderen!

Stap 8: Mascara

Een goede mascara is geen overbodige luxe in het leven van een moeder. Met een of twee laagjes zie je er al een stuk wakkerder uit en klaar om de dag aan te kunnen. De mascara die ik het liefste gebruik is de Monsieur Big van Lancôme. Deze heeft een hele fijne borstel waarmee je met één laagje al super veel resultaat behaalt. Hij is gitzwart en niet waterproof. (Bestaat wel in waterproof). Ik breng één laagje aan op mijn bovenste en onderste wimpers.

makeup, makeuplook, look, mom, blush, mascara, powder, guerlain, dior, urbandecay, lancome, clarins, nyx, anastasia, mac,
Een laagje mascara laat je ogen weer openen

Stap 9: Lipgloss of lipstick

Bij een basic make-up look hoort wel een klein extra’tje. Iedereen heeft wel een favoriete lipgloss of lipstick. Ik kies voor mijn favoriete gloss, de Clarins Éclat Minute Lipgloss 03 Nude. Deze lipgloss is heel verzorgend en heeft een natuurlijke tint. Ook blijft hij lang zitten wat ik dan echt weer een voordeel aan dit product vind!

makeup, makeuplook, look, mom, blush, mascara, powder, guerlain, dior, urbandecay, lancome, clarins, nyx, anastasia, mac,
Een beetje lipgloss maakt je gezicht mooi zacht

Stap 10: Settingspray

Deze stap hoef je alleen te doen als je wilt dat je make-up de hele dag blijft zitten… En zeg nou, wie wilt dat nou niet? Verreweg de beste settingspray is de All-Nighter Settingspray van Urban Decay. 3x sprayen zodat het product op je gezicht valt, even laten drogen en ready to go! Fijne bijkomstigheid: je make-up geeft ook niet meer af!

makeup, makeuplook, look, mom, blush, mascara, powder, guerlain, dior, urbandecay, lancome, clarins, nyx, anastasia, mac,
Mijn 10 minuten make-up look!

Wat vinden jullie van mijn 10 minuten basic make-up look? Is hij té basic of vind je het te veel? En ga je deze look namaken of skip je ‘m. Ik ben benieuwd!

Liefs, Kelly

Ps: om het makkelijk te maken hebben alle producten een linkje waar je op kunt klikken. Sommige hiervan zijn affliate linkjes. Voor meer beauty blogs, kijk op de categorie Beauty!

Mama Make up: perfecte 10 minuten routine

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Productcategorieën:
Berichtcategorieën: