Verjaardagsfeestje: last minute plannen

Verjaardagsfeestje: last minute plannen! Studio Mama

Verjaardagsfeestje plannen: misschien wel de grootste uitdaging van het jaar voor mij. Het alleenstaand moederschap gaat mij nog best goed af, al zeg ik het zelf;) Maar een verjaardagsfeestje plannen? Uberhaupt iets plannen is meestal onmogelijk omdat ik zelf een ontzettende chaoot bent. Mijn moeder helpt me altijd, lees: zij doet alles. Maar gezien zij dit jaar op vakantie was, moest ik het alleen doen. Een paar maanden terug dacht ik nog: jaa een groots feest en later weer gedacht om geen feestje te houden. Gewoon omdat ik eigenlijk vind dat ze al genoeg verwend wordt.

Uiteindelijk zo’n twee a drie weken van tevoren toch maar besloten om een feestje te organiseren. Schijnbaar is dat nogal kortdag als ik mijn medemama’s moet geloven maar uiteindelijk is het gelukt! In deze blog vertel ik jullie alles over hoe ik het verjaardagsfeestje heb gepland. Voor de chaoot die ik ben is het nog best goed gelukt in een paar simpele stappen.

Locatie: thuis

Ik heb nog even getwijfeld of het niet beter was om dit bijvoorbeeld in een indoor speeltuin te doen maar uiteindelijk gingen we voor thuis een feestje. Het zou lekker weer worden en omdat ik thuis dan alvast kon versieren, leek mij dit en gezelliger en vooral handiger. Gezien Ilayda 2 jaar werd en er dus aardig wat kindjes in de leeftijdscategorie 1-10 zouden komen, bedacht ik me om ongeveer een week van tevoren alle breekbare dingetjes zoals kandelaars, vaasjes etc uit de woonkamer te halen. Die zette ik allemaal in een doos, samen met andere rommel in mijn slaapkamer zodat niets kon breken.

Wij wonen niet zo groot (50m2) dus ik gokte erop dat een 15 kids ook het maximum kon zijn. Dan hield ik er rekening mee dat een deel boven in Ilayda’s kamer zou spelen en een deel in de tuin. Zo stelde ik een gastenlijst op en uiteindelijk zijn alle uitnodigingen mondeling gegaan.

Verjaardagsfeestje = versieren!

Verjaardagsfeestje versieringen - Hieppp.nl

Vorig jaar had mijn moeder natuurlijk alle versieringen zelf gemaakt. Wat een werk was dat! Ik wist eigenlijk al dat ik dat in mijn eentje niet zou kunnen, maar ik wilde er wel iets speciaals van maken. Uiteindelijk koos ik ervoor om niet teveel slingers etc op te hangen maar een grote ballonnenboog te maken. Een thema maakt het voor jezelf makkelijk om ervoor te zorgen dat alles een beetje samenhangend is en wij ging nogal snel over op het jungle thema. Ilayda is momenteel namelijk helemaal gek op dieren. Alle versieringen komen van de webshop Hieppp vandaan. Wat heel erg fijn is aan deze webshop is hoe makkelijk alles per thema is verdeeld. Ik koos voor twee grote tijger folieballen, een pakje jungle dierenprint balonnen en nog zo’n 150 balonnen in de kleuren groen, wit en zwart. Om het nog een meer een tropisch gevoel te geven versierde ik de tafels met de tropische decoratieblaadjes (tip!). Daarbij maakt Hieppp ook gepersonaliseerde slingers en zo kwamen we definitief op de thema: “Ilayda 2 Wild” wat ook alleszeggend was voor het feestje;) Samen met een te gekke slinger, had ik ook een caketopper die precies hetzelfde was. Helaas sneuvelde deze net voordat het feestje begon.

Klein puntje: ik heb echt ontzettend veel reacties gekregen op de ballonnenslinger gisteren op Instagram, dus daar kom ik binnenkort nog uitgebreid op terug!

Entertainment:

Een ding wist ik zeker: ik wilde tijdens het verjaardagsfeestje zelf niet constant bezig zijn met de kids vermaken. Maar ik wilde wel dat ze iets hadden waardoor ze zich konden vermaken. In Ilayda’s kamer heb ik alle gevaarlijke en breekbare dingen weggehaald zoals alle posters en lijsten maar bijvoorbeeld ook haar klamboe. Klei, vingerverf en kleurtjes natuurlijk ook “verstopt” en vooral veel bakken met duplo en ander speelgoed voor ze klaargelegd.

Verjaardagsfeestje: springkussen Gaaf Verhuur
Voor de gasten komen; even uittesten;)

Voor in de tuin had een beter idee en het was echt een mega succes! Ik huurde bij Gaaf Verhuur een springkussen! Nu is mijn tuin niet heel groot, maar precies het juiste formaat voor kleine springkussen die meer dan genoeg bleek te zijn voor de kids. Uiteraard was ook het springkussen in jungle thema. Door de dag heen hebben ze eigenlijk afgewisseld met springen op het kussen en boven met speelgoed spelen en het ging echt prima!

Verjaardagsfeestje kan niet zonder taart

Verjaardagstaart Lunaire Cake

Normaal gesproken gaan we altijd voor Hema slagroomtaart bij feestjes. Maar ik wilde dit jaar iets speciaals en vooral heel graag een taart in thema en zo kwamen we bij Lunaire Cake terecht. Haar taarten zien er geweldig uit, echt een voor een kunstwerken! Daarnaast maakt ze ook een geweldige sweettable items zoals cakepops en cupcakes. Het allerfijnste aan Ilhame, het gezicht achter Lunaire Cake is dat ze heel goed met je meedenkt. Mijn probleem met de taart was vooral dat ik eigenlijk niet wist wat ik wilde. Ik kon alleen zeggen dat het in jungle thema moest zijn. Maar hoe het er precies uit moest zijn of zelfs hoeveel ik nodig had, geen idee. Op basis van het thema begon Ilhame mij vragen te stellen en creëerde uiteindelijk een geweldige taart, 12 cupcakes en 12 cakepops. Ik kan jullie vertellen dat de taart er geweldig uitzag maar volgens mij zegt de foto al genoeg. De smaak was zelfs nog beter!  De cupcakes waren helaas al vrij snel op, dus die heb ik niet kunnen proeven. Maar de cakepops met chocolade cake en de taart met salted caramel vulling waren geweldig! Die kan ik iedere dag wel eten;)

Hapjes en traktaties

Mijn moeder maakt echt zo’n geweldige hapjes dat ze wel een cateringbedrijf kan starten. Ik daarintegen ben daar veel minder goed in. Toch omdat het turkse traditie is ben ik in de keuken aan de slag gegaan. Ik maakte kisir (turkse bulgur salade), tzaziki en gehaktballetjes. Mijn moeder had al turkse borek gemaakt en voor de kids maakte ik “pigs in a blanket” (worstjes in bladerdeeg). Om het nog een beetje gezond te houden nog bekertjes met fruit. Naast wat kaas en worst en wat kommetjes chips leek me dat wel voldoende. Uiteindelijk had ik vooral de porties verkeerd ingeschat, dus de laatste gasten hebben nog een bakje met eten mee naar huis gekregen. Voor de kids had ik traktaties. Dit was een gepersonaliseerd tasje van Hieppp (uiteraard ook in thema!) gevuld met een jungle diertje, chips en wat snoepjes.

Conclusie: een geslaagd feestje!

Het feestje was uiteindelijk super geslaagd! Uiteraard zoals iedereen van mij gewend is heel chaotisch! Zo vergat ik bijvoorbeeld de bitterballen te frituren en de eerste gasten gingen weg zonder traktatiezakjes! Ik dacht dat ik voor de kids muziek in de tuin had geregeld, maar dat werkte op het laatste moment niet. En die geweldige ballonnenslinger eindigde tegen het einde van het feestje ook in de springkussen, maar dat maakte het eigenlijk alleen leuker! Al met al een ontzettend geslaagd feestje dus!

Verjaardagsfeestje: last minute plannen! Studio Mama

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorie├źn: